Fyra poäng från Birkaland

Damerna hämtade hem fyra poäng från helgens matcher i Birkaland. På lördag blev det förlust med 4-3 efter straffar mot Häme Stars, men på söndag blev det vinst med 4-2 mot Pirkat.

Julia Storskrubb öppnade målkontot i helgens matcher med ett mål på lördag och två på söndag.

I lördagens match mot Häme Stars var ställningen 0-0 efter första perioden. I den andra perioden tog hemmalaget en tvåmålsledning genom Roosa-Maria Kankare och Julia Pitkänen. Julia Storskrubb reducerade till 2-1 på passning av Neea Isomäki i slutminuterna av andra perioden.

När drygt 48 minuter spelats kvitterade Emma Nordström till 2-2 på passning av Alma Hedman. Häme Stars återtog ledningen endast 25 sekunder senare genom Elisa Heikkilä. Emma Nordström var inte nöjd med sin målskörd, utökade den och kvitterade till 3-3 när 50.11 hade spelats. Neea Isomäki antecknades för passningspoängen.

Emma Nordström gjorde två mål i matchen mot Häme Stars och ett i matchen mot Pirkat.

Matchen slutade 3-3 efter ordinarie matchtid och gick därmed till förlängning. Inte heller under förlängningen kunde en vinnare utses och straffläggning följde. I straffläggning gjorde Julia Storskrubb och Sofia Holm mål i de fem första omgångarna och eftersom Aada Mäkinen och Titta Ahola gjorde mål för hemmalaget gick straffläggningen in i följande skede, sudden death.

I första paret gjorde både Elisa Heikkilä och Sofia Holm mål. I följande par gjorde hemmalagets Aada Mäkinen mål, medan Pia Juhala misslyckades och därmed utsågs Häme Stars till vinnare och poängen fördelades två till Häme Stars och en till Blue Fox.

- Det var en svår match för oss säger huvudtränare Celine Hellström. Det var en match i högt tempo och en motståndare som pressade uppifrån. Vi hade svårt att komma in i matchen, men jobbade bra. Motståndet inte så spelskickligt och vi hade svårt att lista ut hur vi skulle spela. Förlust på straffar, så kunde gått hur som helst.

På söndag hade damerna förflyttat sig till Birkala för att möta hemmalaget Pirkat. Det var även denna gång hemmalaget som tog kommandot i matchen och gjorde de två första målen. Målskyttar var Emma Oras och Pinja Myllymäki. Det andra målet kom under en avvaktande utvisning.

I slutet på första perioden reducerade Julia Storskrubb med ett något turligt skott som ändrade riktning via en motståndare. Neea Isomäki fick passningspoängen. Andra perioden förblev mållös och avgörandet flyttades fram till period nummer tre.

Neea Isomäki stod för tre passningspoäng i helgens matcher.

Vid tiden 45.03 utvisades Pinja Myllymäki i Pirkat för slag på klubba. Trots bra spel i numerärt överläge lyckades inte Blue Fox kvittera. Kvitteringen kom istället vid 53.08 när Emma Nordström fick ett bra skottläge från högerkanten på passning av Sofia Holm.

När matchuret hade hunnit fram till 57.47 utvisades Sara Luikku i hemmalaget för slag på klubba. Blue Fox skapade först ett skottläge som via motståndare gick över sargen. Pia Juhala tog hand om inslaget, bollade ett par gånger med Alma Hedman och vid den andra passningen drog Hedman till direkt på passningen. Det låga skottet gick in vid bortre stolpen och Blue Fox var för första gången i matchen i ledning.

Alma Hedman gjorde vinstmålet mot Pirkat.

Pirkat plockade så fort tillfälle gavs ut Siiri Tulla ur målet och spelade med sex utespelare. Julia Storskrubb bröt en passning, avancerade några steg in i anfallszon och prickade in bollen i det tomma målet vid tiden 58.41. Pirkat fortsatte att spela med sex utespelare och Blue Fox hade ett par lägen att utöka sin ledning, men det lyckades inte och matchen slutade därmed i 4-2 vinst för laget från Nykarleby.

- Matchen mot Pirkat var en väldigt spännande match säger Hellström. Vi trodde på det vi gjorde och litade på varandra. Vi lät inte Pirkat komma in i zon och de kom inte åt att spela på sitt eget sätt. Vi väntade ut dem och kontrade. Fick även kommentaren av Pirkats tränare att han tyckte att vi hade "ärsyttävä pelitapa".

De fyra poängen från helgens matcher innebär att Blue Fox nu toppar tabellen i Inssi-Divari med sju poäng på tre matcher. Närmast efter finns FB Factor och Jokerit som båda samlat sex poäng på två matcher.

Senast uppdaterad måndag, 30 september 2024 18:43