Två matcher i Birkaland

Damlaget åker i helgen till Birkaland (Pirkanmaa) där man på lördag möter Häme Stars och på söndag Pirkkalan Pirkat. Det blir intressanta matcher där Häme Stars är nykomlingar i serien, medan Pirkat är ett förmodat topplag.

Alma Hedman var tillbaka under kvalet förra säsongen och fortsätter med laget under hösten.
Foto: Glenn Hägg

Intressant blir det också med tanke på att Pirkat och Häme Stars möttes i den första serieomgången. I den matchen var Pirkat bättre med 6-1 på sin hemmaplan.

Lördagens motståndare Häme Stars är som nykomlingar ganska långt ett oskrivet kort för oss. Eftersom man endast gjorde ett mål i matchen mot Pirkat så kan vi inte utläsa så mycket av. Roosa-Maria Kankare gjorde lagets mål och Katariina Niemi stod för assisten, men kollar vi på statistiken från förra säsongen så var det faktiskt dessa två som var lagets bästa poängplockare. Niemi stod för 13+9=22 poäng på 19 matcher, medan Kankare samlade 9+12=21 poäng på 15 matcher.


Neea Isomäki är lagkapten för Blue Fox damerna.
Foto: Glenn Hägg

På söndag är det förra säsongens serietvåa Pirkat som står för motståndet. Förra säsongen möttes Pirkat och Blue Fox två gånger. Den första gången vann Pirkat med 9-1 och den andra gången med 6-2. Pinja Myllymäki toppade lagets interna poängbörs under förra säsongen med 22+19=41 poäng på 18 matcher. Jessika Lindroos var tvåa med 22+10=32 poäng på 18 matcher och Kalpana Tarviainen trea med 9+12=21 poäng på 15 matcher. Av dessa saknas Lindroos i årets laguppställning. Myllymäki har fortsatt där hon slutade förra säsongen och stod för tre passningspoäng mot Häme Stars. I Pirkat finns också en spelare med förflutet i Blue Fox, nämligen Sofiina Sutinen som de senaste två säsongerna försökt ta en plats i Classic, men nu tar ny fart i Pirkat.

Blue Fox inledde säsongen med att besegra SB Nivala med 7-2. Emma Nordström gjorde en stark comeback i damlaget och stod för 2+1=3 poäng medan Sofia Holm samlade 1+2=3 poäng. Både Alma Hedman och Neea Isomäki antecknades för 1+1.


Emely Karlsson är tillbaka efter två tuffa säsonger. Nu ser vi fram emot första målet.
Foto: Glenn Hägg

Johanna Smedman kommer att vara borta från helgens matcher på grund av jobbförhinder, medan Minea Sundelin spelar med Nibacos T18. Michelle Björkholm skadade sig på torsdagens träning och hon saknas också från helgens matchtrupp. Linnea Flén, Moa Forsbacka, Jasmine Nyvall och Laura Ström är däremot redo för spel och är med i truppen. Klara Rausk är också med som reservmålvakt. 

Lördagens match mot Häme Stars börjar kl. 15.00 och spelas i Nummikeskus. På söndag börjar matchen mot Pirkat kl. 18.00 i Pirkkalan Vapaa-aikakeskus. Båda matcherna sänds via SalibandyTV. Kom ihåg att stöda Blue Fox om du köper säsongskort till SalibandyTV!

Senast uppdaterad lördag, 28 september 2024 11:24