Vinst i seriepremiären

Det är sällan man säger att säsongspremiären är säsongens viktigaste match. Men den här gången så kan premiärmatchen hemma mot SB Nivala ha varit det. SB Nivala är ett lag som Blue Fox behöver ha bakom sig i tabellen för att nå topp sex och att ta poäng på hemmaplan är alltid viktigt. De senaste tre säsongerna har Blue Fox förlorat säsongens första match, att bryta den trenden och skapa självförtroende direkt är betydelsefullt. Blue Fox var helt klart det bättre laget och vann rättvist.

Emma Nordström var tillbaka i Blue Fox och stod genast för 2+1=3 poäng i matchen mot SB Nivala.

Det hann bara gå knappt två minuter av matchen och hemmalaget hade redan skapat två superlägen. Blue Fox fortsatte att skapa chanser och man hade ett skott i ribban innan SB Nivala ens hade skapat sin första målchans, då hade redan mer än halva första perioden spelats. Även om Blue Fox dominerade från start var tempot i matchen inte särskilt högt. Blue Fox var stundvis rädda att sätta press på SB Nivala. När man väl vågade sätta press ledde det ofta till målchanser, som när Neea Isomäki gjorde 1–0 efter att hennes kedjekompisar pressat motståndarna till ett misstag och de spelade bollen rakt in framför det egna målet. Isomäki stod ensam framför motståndarmålet och drog till direkt och ställningen var 1–0 efter 11:01. Dryga minuten senare utökade hemmalaget sin ledning till 2–0. Pia Juhala (Alma Hedman) satte bollen i nätet efter ett frislag.

Sofia Holm och Emma Nodström får bevittna när Pia Juhalas skott går i mål.

I den andra perioden skruvade Blue Fox upp tempot och vid tiden 30:16 hade Blue Fox gått upp i en 7–0 ledning. Emma Nordström, Hedman (Sofia Holm), Nordström (Holm), Holm (Nordström) och Michelle Björkholm (Isomäki) var hemmalagets målskyttar i den andra perioden. SB Nivala fick in en reducering efter lite trassel framför hemmamålet. Ställningen var 7–1 efter två perioder.

I den sista perioden blev Blue Fox lite bekväma och man spelade bara av matchen. Publiken bjöds dock på ett vackert mål men tyvärr var det bortalaget som än en gång reducerade genom ett fint avslut på volley. Matchen slutade 7–2 och alla poäng stannade i Nykarleby.

Blue Fox ordförande Michelle Björkholm antecknades i målprotokollet.

Det var en viktig seger för Blue Fox. Den här vinsten ger självförtroende vilket behövs när man kommer att möta betydligt tuffare motstånd under säsongen. Det var en jämn insats av hemmaspelarna och alla gjorde det de skulle. Minéa Sundelin spelade sin första match med representationslaget. Sundelin tyckte att laget spelade en bra match och att alla stöttade varandra när man gjorde misstag. Även den egna insatsen var hon nöjd med. Fastän det inte blev några egna poäng idag gav hon många fina passningar och hon visade att hon besitter samma fin spelförståelse som sina äldre syskon.

Minea Sundelin andra från vänster, spelade sin första match på den här nivån.

I bortalaget var det veteranen Kaisu Vähäsöyrinki och målvakten Helmi Kivioja som stack ut med sina insatser. Domarparet Milla Palosaari och Pauliina Ääri gjorde också en bra insats.

I nästa match möter damerna Häme Stars på bortaplan. För att lyckas ta poäng den matchen behöver man bli lite tuffare i närkamperna, öka passningstempot och få lite mera fart under fötterna.

Senast uppdaterad torsdag, 26 september 2024 22:58