Sista seriematchen för säsongen

Blue Fox damerna spelar på söndag sin sista seriematch för säsongen, när man möter Pirkat i Stjärnhallen. Pirkat är tvåa i tabellen medan Blue Fox har parkerat på åttonde plats.

Damerna är laddade för sista seriematchen.
Foto: Mårten Andtbacka

Pirkat är alltså på andra plats i tabellen med 42 inspelade poäng på 17 matcher. Strax bakom dem finns dock SBS Wirmo med 40 poäng på 16 matcher. Pirkat har bara matchen mot Blue Fox kvar att spela, medan SBS Wirmo ännu möter HaHe och Jokerit och kan därmed passera Pirkat i tabellen.

De sex första lagen i Divari får möjlighet att kvala till F-liiga och placeringen i serien avgör vem man kan välja som motståndare i första skedet av kvalet. Från F-liiga deltar de lag som placerat sig på platserna elva och tolv, nämligen O2-Jyväskylä och Welhot från Kuopio.


Johanna Smedman behöver göra två poäng på lördag för att passera Sofia Caldén i alla tiders poängbörs.
Foto: Mårten Andtbacka

I de tre senaste matcherna har Pirkat förlorat med 4-5 efter straffar mot Jokerit, samt besegrat FBC Remix med 5-1 och Northern Stars med 7-3. Lagets och hela seriens bästa poängplockare är Pinja Myllymäki med 20+17=37 poäng på 17 matcher. Något överraskande är det att Myllymäki, som är en av de bästa spelarna i landet födda 2001, har valt att fortsätta spela på den näst högsta serienivån. Man tycker att det skulle ha funnits intresse för henne i Koovee, Classic eller någon annan ligaförening. Tvåa i den interna poängbörsen är Jessika Lindroos med 20+8=28 poäng på 17 matcher. Den erkänt duktiga poängplockaren Lindroos är efter tre säsonger i lägre serier tillbaka i Pirkat. På tredje plats hittar vi Kalpana Tarvainen med 9+12=21 poäng på 15 matcher. Ur Blue Fox perspektiv är Anniina Hakala en intressant spelare eftersom hon ännu förra säsongen spelade med Stjärnhallen som hemmaarena.

Blue Fox är på åttonde plats i tabellen med 13 poäng efter 17 matcher. I de tre senaste matcherna har man tre förluster. Först med 7-6 mot HaHe, efter det med 4-1 mot Nystars och nu senast med 5-0 mot Jokerit. För Blue Fox skulle det nu gälla att hitta tillbaka till den fina målformen man hade för några matcher sedan.

När Blue Fox och Pirkat möttes i slutet på november så slutade matchen med en 9-1 vinst för Pirkat. Blue Fox enda mål i den matchen gjordes av Neea Isomäki.


Rose-Marie Sandin är tillbaka i truppen efter utflykten i fäders spår för framtids segrar.
Foto: Glenn Hägg

Efter att Jokerit nollade Blue Fox senast, så är poängbörsen oförändrad i hemmalaget. Julia Storskrubb toppar den interna poängbörsen med 17+9=26 poäng på 17 matcher. Johanna Smedman är tvåa med 6+13=19 poäng på 16 matcher medan Neea Isomäki är trea med 10+6=16 poäng på 15 matcher. I Blue Fox saknas fortfarande Victoria Blomqvist, Anna Nybäck och Jasmine Nyvall som alla dras med skador. Däremot borde Rose-Marie Sandin vara tillbaka efter att hon skidade Vasaloppet förra söndagen.

För Blue Fox kommer säsongen att fortsätta med kval för att behålla platsen i Divari. Om Blue Fox slutar sjua eller åtta i tabellen, så kommer man att först spela ett kval där sjuan och åttan möts i bäst av tre matcher. Vinnaren i det kvalet bibehåller sin plats i Divari, medan förloraren fortsätter till andra omgången av kvalet. Lagen på nionde och tionde plats i tabellen möts även de i en matchserie i bäst av tre matcher, där vinnaren fortsätter till andra omgången av kvalet medan förloraren degraderas. I den andra omgången kommer lagen från Divari att få möta motstånd från Suomisarja.

Nu är det hur som helst fullt fokus på söndagens match mot Pirkat som börjar kl. 15.00. Välkommen!

Senast uppdaterad fredag, 08 mars 2024 15:45