Dubbla hemmamatcher

Blue Fox damerna bjuder in till dubbla hemmamatcher i helgen när Helsinki United och Northern Stars kommer på besök till Stjärnhallen. Blue Fox är nionde i tabellen inför helgen, medan Helsinki United är sjätte och Northern Stars är på sjunde plats.

Engla-Lie Holländer och de övriga damerna är redo för helgens matcher.
Foto: Glenn Hägg

Helsinki United har samlat 14 poäng på tio matcher och man har parkerat på sjätte plats i tabellen. I de tre senaste matcherna har det blivit vinster med 5-4 och med 4-2 mot FBC Remix och SB Nivala, medan det mot Northern Stars blev förlust med 6-5.

Helsinki Uniteds bästa poängplockare är Anette Havana med 12+4=16 poäng på tio matcher. Tvåa är Joanna Saarinen med 4+11=15 poäng på tio matcher och på tredje plats hittas Ilona Kotaniemi med 7+3=10 poäng på tio matcher. Övriga intressanta spelare i laget är 40-åriga Jenni Morottaja som spelat fem matcher med laget och som i tiderna gjort 57 landskamper för Finland, ungerska landslagsspelaren Blanka Benyo som gjort åtta matcher med laget samt australiensiska landslagsspelaren Ruby Wright som gjort fyra matcher med laget.

Intressant blir det att se vilken trupp som Helsinki United kommer med till Nykarleby. Senast laget var till Österbotten, för att möta FBC Remix och SB Nivala, så hade man bara nio utespelare och en målvakt med sig, men lyckades ändå knipa sex poäng.

Söndagens motståndare Northern Stars är på sjunde plats i tabellen med elva poäng på tio spelade matcher. I de tre senaste matcherna har man förlorat med 5-0 mot Pirkat, med 6-5 efter övertid mot FBC Remix och vunnit med 6-5 mot Helsinki United.

Laget bästa poängplockare är Natalie Sandström som på tre matcher stått för 6+3=9 poäng. Tvåa är Elena Paananen som har 2+5=7 poäng på nio matcher och på tredje plats hittas Aliisa Syrjänen som har 3+3=6 poäng på åtta matcher. En annan intressant spelare är Aada Isometsä som spelat fem matcher med laget och stått för 2+2=4 poäng. Aada är dotter till den före detta finska skidstjärnan Jari Isometsä. Aada Isometsä har de senaste fyra säsongerna spelat med SB-Pro i ligan och har på 89 matcher stått för 38+11=49 poäng.

Northern Stars har använt sig av hela 36 olika spelare i säsongens matcher. Man har via farmavtal med EräViikingits ligalag tillgång till fem spelare, men de övriga verkar komma från den egna föreningen.

Blue Fox är på nionde och näst sista plats i tabellen med sju inspelade poäng på tio matcher. I de tre senaste matcherna har det blivit förluster med 10-3 mot Jokerit och med 9-1 mot Pirkat samt för två veckor sen en vinst med 6-2 mot FBC Remix.


Moa Forsbacka (71) gör sin första säsong med damlaget.
Foto: Glenn Hägg

Den interna poängbörsen i Blue Fox toppas av Julia Storskrubb med 7+5=12 poäng på tio matcher. På delad andra plats har vi Neea Isomäki och Johanna Smedman som båda samlat på sig 5+4=9 poäng på tio matcher.

Victoria Blomqvist har fortfarande ryggproblem och kan inte delta i helgens matcher. Anna Nybäck ser ut att få vänta på sin debut i damlaget till efter nyår. På lördag kommer vi däremot att få se Melva Wiklund, Marleena Paloaho och Saimi Koivisto i truppen. På söndag får damlaget förstärkning av Melva Wiklund och Nadja Öhman.

Det skulle vara dags för damerna att utöka poängkontot nu och om man gör det på bekostnad av helgens motståndare så kan man klättra i tabellen. Både lördagens och söndagens match börjar kl. 15.00. Välkommen till Stjärnhallen för lite innebandyunderhållning!

Senast uppdaterad torsdag, 14 december 2023 19:38