Välkommen på lokalderby

Efter en paus på några år, får Blue Fox damerna äntligen spela ett lokalderby när FBC Remix från Storkyro kommer på besök till Stjärnhallen. Storkyro som ligger endast 70 km från Nykarleby berättigar väl ändå till benämningen lokalderby?

Julina Lindholm är tillbaka efter förkylning.
Foto: Glenn Hägg

De senaste säsongerna har Blue Fox närmaste motståndare varit placerade i Birkala och Jyväskylä med ett avstånd på ca. 270 km från Nykarleby. Denna säsong har man förmånen att hitta motstånd på närmare håll, som Storkyro och Nivala.

FBC Remix är på sjunde plats i tabellen med tio inspelade poäng. Lagets målskillnad är 41-71. På de tre senaste matcherna har man två förluster och en vinst på tilläggstid. Man har förlorat med 8-5 mot Pirkat och 5-4 mot Helsinki United, men i den senaste matchen mot Northern Stars blev det vinst med 6-5 efter tilläggstid.


Emma Puskala (48) spelade ännu förra säsongen med Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

Gästernas tre bästa poängplockare är Kaie Sinor med 6+8=14 poäng, Essi Ronkainen med 8+4=12 poäng och Lotta Anttila med 7+3=10 poäng. Övriga intressanta spelare i motståndarlaget är Emma Puskala och Susanne Nikko som de två senaste säsongerna spelade med Blue Fox i F-liiga B.

För Blue Fox vänder nu seriespelet efter att man mött alla motståndare en gång. Blue Fox har efter nio spelade matcher samlat ihop till fyra poäng och målskillnaden 25-51 vilket berättigar till en nionde plats i tabellen.

I de tre senaste matcherna har det för Blue Fox del blivit en förlust på tilläggstid och två förluster under ordinarie matchtid. Förlusten på tilläggstid kom mot Nystars med 7-6, medan förlusterna under ordinarie matchtid kom Jokerit med 10-3 och mot Pirkat med 9-1.


Johanna Smedman är en mångsidig spelare som denna säsong stått för 4+2=6 poäng.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox bästa poängplockare är Julia Storskrubb med 5+5=10 poäng. Neea Isomäki är tvåa med 5+2=7 poäng och på delad tredje plats hittar vi Johanna Smedman och Rose-Marie Sandin med 4+2=6 poäng på var.

Julina Lindholm är fit for fight efter att hon saknades i matchen mot Pirkat på grund av förkylning. Victoria Blomqvist är däremot fortfarande skadad och vi får ännu vänta på Anna Nybäcks säsongsdebut. Däremot kommer damerna att få hjälp av Jasmine Nyvall i de tre följande matcherna. Det blir samtidigt Nyvalls debut i damlaget.

Lördagens match mot FBC Remix börjar kl. 17.00. Välkommen att fira lillajul tillsammans med Blue Fox damerna. Nu behöver damerna verkligen publikens stöd när viktiga poäng står på spel!

Senast uppdaterad lördag, 02 december 2023 09:02