Damerna förlorade klart

Det blev en klar 9-1 förlust för damerna på lördag när man gästade Pirkat i Birkala. Blue Fox hängde med i två perioder, men i den tredje drog hemmalaget ifrån.

Neea Isomäki antecknades för Blue Fox enda mål i matchen.

Namnet för dagen i hemmalaget var Pinja. Spelarna med efternamnen Juvonen och Myllymäki stod nämligen för 1+3 respektive 3+0. Det var Myllymäki som inledde målskyttet vid 4.05 på passning av Juvonen. Nio minuter senare var samma duo i farten och ökade på till 2-0. Målskytt Myllymäki assisterad av Juvonen.

Med drygt en minut kvar av första perioden gjorde Juvonen sitt enda mål för dagen med assistans av Jessika Lindroos. Skotten på mål var i den första perioden sju för Pirkat och fyra för Blue Fox.

I den andra perioden kom Blue Fox bättre med i spelet, men trots det var det Pirkat som utökade sin ledning. Vid tiden 31.56 var det igen firma Pinja & Pinja som var i farten. Myllymäki målskytt och Juvonen som framspelare och ställningen 4-0.

Anniina Hakala (47) fick avsluta målskyttet mot sina forna lagkamrater.

Blue Fox vann skottstatistiken i den andra perioden med 8-6, men skotten kom ofta från kanten och var inte tillräckligt farliga.

Nästan nio minuter hann passera i den tredje perioden innan hemmalaget utökade sin ledning till 5-0. Samtidigt kom det första målet av en spelare utan förnamnet Pinja. Målskytt Emilia Ollikkala på passning av Jenni Stenholm.

En och en halv minut senare kunde Blue Fox reducera till 5-1. Neea Isomäki antecknades som målskytt även om det i sändningen såg ut som att det var Rose-Marie Sandins skott som sökte sig ända in i målmaskorna.

Rose-Marie Sandin fick passningspoängen till Neea Isomäkis mål.

Under de fem sista minuterna utökade Pirkat sin målskörd med fyra mål. Målskyttar var Sofia Sinkko, Milja Kiviharju, Jessika Lindroos och Blue Fox-bekantingen Anniina Hakala. Pirkat hade 18 skott på mål i den tredje perioden att jämföra med Blue Fox tio skott.

Inte så mycket att hänga i julgranen från den här matchen. Blue Fox var ute med en tunn trupp i form av 11 utespelare och en målvakt och det märktes mot topplaget Pirkat.

Blue Fox följande match är på lördag kl. 17.00 när FBC Remix från Storkyro kommer på besök till Stjärnhallen. Nu behöver damerna publikens stöd!

Senast uppdaterad måndag, 27 november 2023 22:22