Första minuten avgjorde

Blue Fox damerna förlorade lördagens match mot HaHe inom en minut i den första perioden. Redan efter åtta sekunder släppte man in första målet och 58 sekunder släppte man in mål nummer två. När man sen förlorade matchen med 1-2 är det bara att konstatera att målen var matchavgörande.

Engla-Lie Holländer prickar in Blue Fox mål på passning av Julia Storskrubb i förgrunden.

Gästande Haukiputaan Heitto fick alltså en riktig pangstart på matchen. Även om Blue Fox vann första tekningen, så lyckades motståndarna pressa till sig bollen och Katri Nättilä kunde slå in bollen i mål med en backhand. Heini Anttila antecknades för assisten.

Blixten slår sällan ner två gånger på samma ställe, men den här gången gjorde den det. Endast 58 sekunder senare utökade gästerna sin ledning. Anu Heikkinen spelade fram till Annukka Häkli på vänsterkanten. Häkli sköt ett lågt skott förbi en skymd Hannah Pekkarinen i hemmamålet.

Hemmaspelarna verkade stressade i den första perioden och man bjöd på massor med felpassningar och uppspel utan adress. Som tur var kunde inte gästerna göra fler mål.

Andreas Nyby var tillbaka som matchcoach och Saimi Koivisto från Nibacos T21 debuterade i Blue Fox.

Till den andra perioden bättrade Blue Fox på sitt spel, men mål lyckades man inte göra. Inte heller gästerna utökade sin målskörd.

Blue Fox öppnade den tredje perioden bra och man skapade flera farliga chanser. När matchklockan hunnit fram till 46.12 om även reduceringen till 1-2. Julia Storskrubb vann en löpduell mot en motståndare och passade över bollen till Engla-Lie Holländer som slog in den högt över motståndarmålvakten.

Blue Fox fortsatte att pressa för en kvittering, men det lyckades inte denna gång trots att man hade två stolpträffar och en ribbträff. Rose-Marie Sandin belönades i hemmalaget och målvakten Viola Marttila från gästerna. Hannah Pekkarinen gjorde också en mycket bra match i hemmamålet och hade räddningsprocenten 94,44% som kan jämföras med Marttilas 94,12%.

Rosi Sandin prisbelönades i Blue Fox.

Det var en mörk första minut av oss sade Rosi Sandin efter matchen.

- Vartefter tiden gick kom vi mer och mer in i matchen. Harmligt att vi inte får dit våra chanser. Vi hade bra kunnat vinna matchen med lite bättre avslut.

Senast uppdaterad måndag, 06 november 2023 18:06