Säsongens första seger

På lördag tog Blue Fox damerna sin första seger för säsongen när man besegrade SB Nivala med 3-2 på bortaplan i Ylivieska. Vinsten vara damernas första i seriespel sedan 5.11.2022. Johanna Smedman hade för dagen flyttats upp i anfallet och var inblandad i lagets alla mål. De två första gjorde hon och det tredje assisterade hon till.

Johanna Smedman var poängbäst i matchen med 2+1.

Blue Fox fick en riktig pangstart på matchen när Johanna Smedman prickade rätt efter endast 16 sekunder. Moa Forsbacka sköt ett skott från vänster backplats och bollen studsade till Smedman som via målvakten slog in bollen i mål.

Motståndarnas kvittering lät inte vänta på sig speciellt länge. Matchklockan hade hunnit ticka fram till 1.56 när Anni Sivonen hittade rätt med ett distinkt skott från vänster backplats. Mirja Esko antecknades för assisten. I matchprotokollet är målet antecknat vid tiden 3.22, men videon från matchen vittnar om något annat.

Hannah Pekkarinen stod för en stabil insats i Blue Fox-målet.

Blue Fox dominerade händelserna i den första perioden och man skapade målchanser på löpande band, men siktet var dåligt inställt. Antingen tog skotten på en täckande utespelare eller så sköt man över eller så var det Tiia Liuski i motståndarmålet som var i vägen. När man inte utnyttjar sina egna chanser brukar det ofta straffa sig och det gjorde det även denna gång.

SB Nivalas ledningsmål kom vid tiden 16.38 när Blue Fox tappade boll i egen zon. Efter lite klapp-klappspel fick Mirja Eskola rulla in bollen i tomt mål på Kaisu Vähäsöyrinkis passning.

I den andra perioden kunde Blue Fox kvittera när drygt tre minuter spelats. Johanna Smedman kunde utnyttja en förlupen hemåtpassning av motståndarna och trampade in i anfallszon på högerkanten. Sen var det raka spåret mot mål och bollen upp i bortre krysset.

Julina Lindholm fick göra vinstmålet på Johanna Smedmans kalaspassning.

Spelet böljade betydligt mera från ända till ända i början på den andra perioden. I mitten av perioden lyckades Johanna Smedman pressa till sig bollen i anfallszon. Bollen gick vidare till Melva Wiklund som spelade tillbaka till Smedman. Julina Lindholm hade smugit sig till bortre stolpen och Smedman hittade henne med en perfekt passning. 3-2 till Blue Fox och de tillresta Blue Fox-fansen fick jubla.

I slutet av den andra perioden utvisades Marianne Päivärinta i hemmalaget och Blue Fox fick chansen att spela i numerärt överläge. Tyvärr kunde man inte utnyttja den möjligheten.

Tredje perioden förblev mållös och Blue Fox kunde inkassera tre sköna poäng.

Tränare Celine Hellström tyckte det var en svår match.

- Motståndarna drog ner på tempot och vi hade svårt att spela vårt egna spel. Vi lyckades komma till bra chanser, men får inte in bollen i mål. Försvarsspelet var mycket bra och vi jobbade verkligen som ett lag för varandra! Skönt att vi fått öppna poängkontot!