Sibbo och Helsingfors

Efter en matchpaus på nästan en månad har damerna äntligen på gång igen. Damerna besöker Sibbo och Helsingforsregionen i helgen. På lördag möter man ÅIF i Sibbo och på söndag blir det match mot Helsinki United i Esbo.

Vi hoppas få se Sofia Holms målgest flera gånger denna helg.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox damerna har tre matcher kvar denna säsong och två av dem spelar man denna helg på bortaplan. Som alla vet vid det här laget är damerna redan uträknade när det gäller att behålla serieplatsen. Man är parkerade på sista platsen i tabellen och så kommer det att förbli. Man vill naturligtvis ändå försöka öka på poängskörden, som har varit aningen skral den här säsongen.

ÅIF ligger på femte plats i tabellen med 26 inspelade poäng på 19 matcher. Femte plats i tabellen innebär att man i nuskedet ligger på kvalplats för att behålla sin plats i F-liiga. Strax bakom flåsar Pirkat med 24 poäng på 18 matcher och söndagens motståndare Helsinki United med 19 poäng på 18 matcher. Båda lagen har möjlighet att ännu ta sig förbi ÅIF för att säkra en kvalplats, så de tre lagen avslutar med kniven mot strupen.


Kan Anniina Hakala hitta tillbaka till målformen?
Foto: Glenn Hägg

I Blue Fox är det Sofia Holm som toppar poängbörsen med 10+6=16 poäng på 18 matcher. Det ska bli intressant att se om hon konserverat formen under den knappa månad som damerna saknat officiella matcher. I de senaste omgångarna har hon nämligen var väldigt vass. Annina Hakala är tvåa med 7+2=9 poäng på 18 matcher. Hakala har haft något av en dalande form, men vi hoppas att hon har hittat tillbaka till det offensiva spelet under uppehållet. Trea i den interna poängbörsen är Elisa Virtanen med 6+3=9 poäng på 15 matcher. Virtanen har som bekant dragit vidare till Red Devils Wernigerode i Tyskland och nu blir det intressant att se om någon kan klättra förbi henne i poängbörsen.


Ska Johanna Strömsholm ta sig förbi Elisa Virtanen i poängbörsen?
Foto: Glenn Hägg

Aada Heikkinen är ÅIF:s överlägset bästa poängplockare med 15+13=28 poäng på 19 matcher. Pinja Jaakkola är tvåa med 7+7=14 poäng på 19 matcher och Bea Karling trea med 8+3=11 poäng på 19 matcher. Det är något överraskande att Karling ”bara” lyckats skrapa ihop 11 poäng, hon brukar samla betydligt mera poäng.

Anni Rainio är bästa poängplockare i Helsinki United med 11+6=17 poäng på 18 matcher. Riina Latvakoski har 2+10=12 poäng efter 12 matcher och Anette Havana har samlat 9+2=11 poäng på 18 matcher. Inför säsongen hävdade man från Helsinki United att de spelartapp man gjort inte skulle påverka laget avsevärt, men där hade man nog fel. Laget har precis som Blue Fox haft svårt att göra tillräckligt med mål.

I de tre senaste matcherna har Blue Fox förluster med 12-2 mot SaiPa, med 5-2 mot Jokerit och med 6-3 mot O2-Jyväskylä. ÅIF har i de tre senaste matcherna en 4-3 vinst på övertid mot Pirkat och förluster med 6-2 mot SaiPa och med 4-2 mot O2-Jyväskylä. Helsinki United har två förluster och en vinst i de senaste matcherna. Förlusterna har kommit med 3-2 mot Jokerit och med 6-3 mot O2-Jyväskylä, medan vinsten kom med 4-3 mot Helsinki United.

Lördagens match mot ÅIF startar kl. 15.00 och spelas i Sipoon Areena. Även söndagens match mot Helsinki United startar kl. 15.00 och spelas i Stars Arena. Välkommen att stöda damerna på plats eller följ matcherna via Ruutu.

Senast uppdaterad lördag, 11 februari 2023 11:40