Blue Fox prisades på Idrottsgalan

Blue Fox fick priser i tre kategorier på Idrottsgalan i Nykarleby på fredag kväll. Blue Fox damerna fick pris för årets lag under 2022, Kier Henriksson som var nominerad från Blue Fox, Muik Hockey och NIK fick pris för årets talkoarbetare och Max Forsbacka fick pris för årets junior inom lagidrott.

Blue Fox damerna utsågs till årets lag på Idrottsgalan i Nykarleby.
Foto: Knut Häggman

Blue Fox damlag valdes till årets lag med motiveringen att laget med glatt humör och stort hjärta kämpat i den nationella toppen. Laget har fostrat många stora talanger som har lyckats ta steget vidare till större klubbar.


Damernas lagkapten Pia Juhala intervjuas av Kaj Kunnas.
Foto: Knut Häggman

Till årets talkoarbetare valdes Kier Henriksson. Oavsett om du går på match med NIK, Muik eller Blue Fox så välkomnas du av en glad talkoarbetare som i sin gula väst hjälper till med parkering av bilar, korvgrillning eller andra småsysslor. Han tar sin uppgift på stort allvar. Med sitt glada humör peppar och stöttar han lagen och spelarna oavsett förening. Det enda han vill ha som tack för hjälpen är en kopp kaffe. NIK, MUIK och Blue Fox vill genom denna utmärkelse visa sin stora uppskattning för det talkoarbete som personen gör för föreningarna.


Kier Henriksson blev årets talkoarbetare.
Foto: Knut Häggman

Till årets junior i lagidrott valdes Blue Fox tekniska talang Max Forsbacka som spelade sina första seniormatcher i Finlandsserien under säsongen 2021-2022. I somras deltog han också i ett U17-landslagsläger. Forsbacka beskrivs som en stor teknisk talang med rejäl vinnarskalle och kämpaglöd som jobbar hårt och är ett föredöme.


Max Forsbacka (52) utsågs till årets junior i lagidrott.
Foto: Glenn Hägg


Mariia Hietikko och Mette Weckstén intervjuades av Kaj Kunnas.
Foto: Knut Häggman

Läs mera på Österbottens Tidning: Nykarleby stad hyllade idrottare – topp och bredd fick pris på idrottsgalan

Senast uppdaterad måndag, 30 januari 2023 17:28