Knapp förlust för damerna

Blue Fox damerna åkte på en knapp förlust i Birkala trots att man gjorde nytt målrekord för säsongen. Hemmalaget Pirkat vann med 6-5 efter perioderna 1-1, 4-3 och 1-1.

Elisa Virtanen stod för två mål i matchen mot Pirkat.

Blue Fox öppnade matchen piggt och var också det laget som gick till ledning när drygt åtta minuter spelats. Efter en tilltrasslad situation framför hemmalagets mål kunde Johanna Strömsholm peta in returen på Neea Isomäkis skott. Två och en halv minut senare kvitterade Pirkat. Efter ett frislag i offensiva vänsterhörnet rundade Kiia Verronen Blue Fox-målet och fick spela in till en helt friställd Erika Laine. Tyvärr för dålig markering av Blue Fox i det läget. I periodens slutsekunder tilldömdes Pirkat en straff, men Hannah Pekkarinen kunde freda sitt mål på Kalpana Tarvainens försök.

När drygt 26 minuter spelats återtog Blue Fox ledningen efter ett frislag från vänsterkanten i anfallszon. Johanna Strömsholm petade till Rose-Marie Sandin som drog upp bollen i bortre krysset. Enkelt och effektivt. Målet kom direkt efter ett numerärt överläge för Blue Fox där man inte lyckades hitta rätt. Minuten senare kvitterade Pinja Myllymäki med ett skott som oturligt gick in via Jenna Kangas.

Vid 28.19 utvisades Erika Laine i Pirkat för slag på klubba och fyra sekunder senare var bollen i Pirkats mål. Efter tre passningar fick Elisa Virtanen fritt skottläge och satte bollen säkert i mål på Pia Juhalas passning. En minut senare ökade Julina Lindholm på till 2-4. Lindholm var fem meter in på egen planhalva när hon passade bollen till mål där Sofia Holm fanns redo att styra in den i mål, men Holm fick aldrig träff och bollen gick rakt i mål. För Lindholm var det första fullträffen i F-liiga. Mariia Hietikko fick passningspoängen och det var hennes första poäng i Blue Fox.

Julina Lindholm gjorde sitt första mål i F-liiga med ett långskott.

Blue Fox hade en mycket bra start på den andra perioden, men slutet på den samma var tyvärr inte lika bra. Vid 32.56 reducerade Henriikka Järvi till 3-4 på Pinja Myllymäkis passning. Här var Blue Foxarna igen alldeles för passiva framför eget mål. Man borde ha gått på kropp på Järvi för att få bort bollen. Två och en halv minut senare var matchen kvitterad. Motståndarna fick frislag i Blue Fox vänstra hörn. Blue Fox försvaret var alldeles för sena att ta markering och Pinja Myllymäki fick fritt skottläge i slottet på Kalpana Tarvainens passning. När Tiia Kivistö 37 sekunder senare bjöd på en solouppvisning längs med Blue Fox högerkant och avslutade med att sprätta upp bollen i bortre krysset hade hemmalaget för första gången tagit ledningen. Blue Fox åkte ännu på en utvisning i periodens slutsekunder, men den redde man upp.

Rose-Marie Sandin gjorde sitt första mål för säsongen i matchen mot Pirkat.

Pirkats Essi Lehtonen utvisades vid tiden 45.45, men Blue Fox lyckades inte heller denna gång utnyttja det numerära överläget. Istället var det Pirkat som ökade på sin ledning när 52 minuter spelats. Hemmalaget sågade sig igenom Blue Fox-försvaret och plötsligt var Kalpana Tarvainen ensam med Hannah Pekkarinen och rullade in bollen i mål. Vid 56.27 utvisades Rose-Marie Sandin och det såg riktigt mörkt ut för Blue Fox, men man redde upp situationen och när Pinja Myllymöki utvisades vid 58.08 fick man spela med fyra spelare mot fyra. Blue Fox reducerade också efter endast 13 sekunder och ställningen var 6-5. Hannah Pekkarinen kastade ut bollen till Elisa Virtanen som trampade in i anfallszon och avlossade ett lågt skott. Blue Fox fick spela med sex utespelare mot fyra den sista minuten i matchen. Trots bra tryck och farliga avslut lyckades Blue Fox inte få in bollen i mål.

Mariia Hietikkos framspelning till Julina Lindholm var hennes första poäng i Blue Fox.

Det var nytt målrekord för Blue Fox i en seriematch denna säsong och det var naturligtvis positivt. Förutsättningen för att ta tre poäng fanns, men tyvärr höll försvarsspelet inte samma nivå som anfallsspelet denna gång. Försvaret framför eget mål var tyvärr för dåligt och det dåliga markeringsspelet var orsaken till åtminstone tre av baklängesmålen.

Damerna har paus från seriespelet nästa vecka. Nästa match blir 3.12 när man åker till Jyväskylä för att möta O2-Jyväskylä.