Blue Fox till Birkala

Blue Fox damerna är på väg till Birkala där man kommer att möta Pirkat. Pirkat är på sjätte plats i tabellen, medan Blue Fox är kvar på åttonde plats.

Anniina Hakala och Susanne Nikko i kamp med Henna Pynnönen i Jokerit.
Foto: Glenn Hägg

Värdarna Pirkat är parkerade på en sjätte plats i tabellen med 14 inspelade poäng på elva matcher. Inför säsongen var det allmänna omdömet att Pirkat skulle finnas på den övre halvan av tabellen, men laget har bjudit på väldigt varierande resultat. Man inledde serien piggt och i de fem första matcherna hade man fyra vinster och en förlust på övertid. Sen följde en tuff period där man förlorade fem matcher på rad. I den senaste matchen lyckades man bryta förlustsviten när man tvålade till Jokerit med 10-4 på bortaplan.

Laget bästa poängplockare är Henriikka Järvi med 11+6=17 poäng. Pinja Myllymäki är tvåa med 9+8=17 poäng och Kalpana Tarviainen är trea med 5+11=16 poäng. Alla tre spelarna har deltagit i lagets alla elva matcher.


Johanna Strömsholm är tillbaka i truppen efter förra helgens sjukfrånvaro.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox har trots tappra försök bara lyckats vinna en match denna säsong. Detta betyder att laget parkerar på åttonde och sista plats i tabellen med tre inspelade poäng på elva matcher. Laget har hela säsongen tampats med målskyttet. Endast en gång har man lyckats göra mera än tre mål i en match och det var i säsongsöppningen mot dagens motståndare Pirkat. I den matchen gjorde man fyra mål, men eftersom Pirkat gjorde sex, så blev det förlust.


Mette Weckstén gör sin hundrade ligamatch på lördag.
Foto: Glenn Hägg

Lagets tre bästa poängplockare är Anniina Hakala, Sofia Holm och Mette Weckstén. Hakala har samlat 7+1=8 poäng, Holm har 3+4=7 poäng och Weckstén har 3+3=6 poäng. Samtliga har deltagit i lagets elva matcher. För Weckstén är lördagens match speciell i och med att det är hennes hundrade ligamatch. Av dessa har hon inför dagens match spelat 32 i Blue Fox och 67 i ÅIF.

I Blue Fox saknas idag Isabella Helsing, Engla-Lie Holländer, Emily Karlsson och Emma Puskala på grund av sjukdom.

Dagens match mot ÅIF startar kl. 15.00 och kan bevittnas via Ruutu eller så kan man följa den via Tulospalvelu.

Senast uppdaterad lördag, 19 november 2022 11:01