Hallå Nykarleby

Nu på lördag spelas det ligamatch i Stjärnhallen och motståndet kommer från huvudstaden i form av Helsinki United. För att hålla hoppet vid liv behöver Blue Fox knipa poäng i den här matchen. För att det ska lyckas behövs hela Nykarlebys stöd, så dra på er något blått och kom till Stjärnhallen på lördag.

Nu är det dags för det erfarna gardet med Pia Juhala i spetsen att stiga fram.
Foto: Glenn Hägg

Motståndarna Helsinki United är sexa i tabellen med elva inspelade poäng på åtta matcher. Laget målskillnad är 29 gjorda mål och 31 insläppta. I de tre senaste matcherna har man vunnit med 4-3 mot Blue Fox samt förlorat två gånger om mot Jokerit. Derbymatcherna mot Jokerit slutade 6-4 och 4-1.

Blue Fox har parkerat på sista plats i tabellen med noll poäng på åtta matcher. Lagets målskillnad är 17-57. Blue Fox resultat i de tre senaste matcherna är ingen munter läsning. Tre raka förluster, två gånger om med 8-2 mot SaiPa och med 8-0 mot O2-Jyväskylä.

I Helsinki United höjer vi ett varningens tecken för Anni Rainio som förra säsongen samlade 18+7=25 poäng på 19 matcher, men denna säsong inte riktigt kommit upp i de nivåerna och nu står på 4+2=6 poäng på 8 matcher. Helsinki Uniteds mål har främst vaktats av Helmi Rauhala med räddningsprocenten 78,86%.


Mette Weckstén hoppas vi tar ett steg fram på lördag.
Foto: Glenn Hägg

I lördagens match är det dags för de mera erfarna rävarna att stiga fram. Nu vill vi se en pangmatch av spelare som Mette Weckstén, Suvi Luomaranta och Pia Juhala. Det är de här spelarna med stor erfarenhet som nu behöver stiga fram och visa vägen. Alla ovannämnda har på åtta matcher samlat 1+1=2 poäng på var, vilket kan anses vara i underkant.

När Blue Fox och Helsinki United möttes för tre veckor sen slutade matchen med en 4-3 vinst för United. Den matchen ledde Blue Fox efter både första och andra perioden med 2-1. I den tredje perioden gick United förbi, men Blue Fox kvitterade med två och en halv minut kvar att spela. Blue Fox fortsatte med hög press, som United spelade sig förbi och avgjorde matchen.


Blir det mera mål av Suvi Luomaranta på lördag?
Foto: Glenn Hägg

Hur ser läget ut i truppen inför lördag?

- Vi har några som är halvskadade, men jag tror att vi får det flesta på benen till lördag. Emely Karlsson saknas fortfarande på grund av sjukdom säger huvudtränare Simone Blom.

Vad ligger fokus på inför lördag?

- När vi möte Helsinki United i Helsingfors tidigare i höst gjorde vi vår helt klart bästa match. Vi vill spela lika aktivt som vi gjorde då, både i försvaret och i anfallet. Vi vill våga pressa lite mera och vinna boll högt.

Vill du se ett aktivt Blue Fox, ska du komma till Stjärnhallen kl. 15.00 på lördag. #blåtthjärta

Senast uppdaterad onsdag, 02 november 2022 21:35