Damerna fortfarande nollade

Damerna hade varit värda minst en poäng i helgens matcher, men tyvärr kom man hem utan. Lördagens match mot Helsinki United slutade med en knapp 4-3 förlust, medan det på söndag mot serieledarna SaiPa blev klarare siffror, 8-2.

Sofia Holm gjorde Blue Fox första mål i matchen mot Helsinki United.

Blue Fox fick en bra start på lördagens match mot Helsinki United och man ledde matchen med 2-1 efter första perioden. Sofia Holm inledde målskyttet vid 9.06 när hon snodde åt sig bollen av en motståndare, rundade en annan och rullade in bollen under Ada Hiltunen i hemmalagets mål. Fyra och en halv minut senare kvitterade HU efter ett inslag från vänsterkanten. Blue Fox försvaret var inte riktigt tillräckligt alert och Anni Rainio fick fritt skottläge på Sofia Sivulas passning. Blue Fox återtog ledningen fem minuter senare vid tiden 18.41. Julina Lindholm spelade upp bollen längs med högerkanten, debutanten Emely Karlsson tog emot den och spelade vidare längs med samma kant till Anniina Hakala som vände in mot mitten och sköt.

Emely Karlsson gjorde ligadebut i matchen mot Helsinki United.

Den andra perioden förblev mållös, men i den tredje perioden började det igen hända saker. Först kvitterade Anette Havana med ett skott från slottet på passning av Hanna-Riitta Tölli. Vid tiden 43.51 tilldömdes hemmalaget en straff. Alisa Mäkelä fick förtroendet, men Hannah Pekkarinen i Blue Fox-målet räddade hennes försök. Vid 44.49 utvisades Sofia Holm för slag på klubba och det skulle HU utnyttja. Alisa Mäkelä revanscherade sig och slog in returen på Anni Rainios skott. Blue Fox gav sig däremot inte och man fortsatte att spela ett aktivt spel.

Pia Juhala gjorde sitt första mål för säsongen när hon kvitterade till 3-3.

När matchuret stannade på 57.36 hade det gett utdelning. Lagkapten Pia Juhala knep bollen längs med högra kanten i offensiv zon, avancerade in i mitten och avlossade ett hejdundrande skott som gick i mål förbi Helmi Rauhala som kommit in i mål till den tredje perioden. Här hade man hoppats att Blue Fox hade lugnat ner spelet och försökt spela säkert för att åtminstone säkra en poäng. I stället valde man att pressa motståndarna högt och man skapade också en farlig skottchans, men motståndarna vände spelet och plötsligt var man två mot en. Essi Linnavuori fick från vänsterkanten spela in i mitten där Anette Havana slog in bollen förbi en överspelad Hannah Pekkarinen. Blue Fox plockade ännu ut Pekkarinen ur målet i ett desperat försök att kvittera, men det gav inte utdelning.

Orättvist kan man tycka när matchen var så jämn, men samtidigt brukar man oftast få det man förtjänar i innebandy. Blue Fox valde att chansa för att få till stånd ett vinstmål under ordinarie matchtid och denna gång så straffade det sig. Det var istället motståndarna som gjorde vinstmålet och for iväg med alla poängen.

Sammandrag

På söndag fortsatte damerna med match mot serieledarna SaiPa i Villmanstrand. Hemmalaget tog ledningen efter 2.29 när poängdrottningen Miisa Turunen surfade genom Blue Fox-försvaret och prickade behärskat in 1-0. Dryga minuten senare var ställningen 2-0 till SaiPa. Elsa Holopainen stod för målet från högerkanten på passning av Miisa Turunen.

Elisa Virtanen gjorde Blue Fox första mål i matchen mot SaiPa.

Blue Fox gav sig däremot inte och vid tiden 4.20 kom reduceringen. Pia Juhala spelade från backplats till Elisa Virtanen på högerkanten. Virtanen bröt in i mitten och avlossade sitt skott från höga slottet. En skymd Tanja Röyskö i hemmamålet hade ingen chans att se skottet. Vid 16.22 kom kvitteringen till 2-2. Elisa Virtanen och Sofia Holm pressade lös bollen från en SaiPa-försvarare. Holm spelade genast in i mitten där Suvi Luomaranta fick sätta klubban till och sprätta in bollen i mål.

Hemmalagets 3-2 mål kom i början av den andra perioden. Blue Fox höll precis på att reda upp en situation i egen försvarszon, men så tappade man boll på nytt och så höll sig målskytten Miisa Turunen framme och prickade in sitt andra mål för dagen. Knappt fem minuter senare ökade Hanna Kiljunen på till 4-2 och med knappt en minut kvar att spela av perioden gjorde samma Kiljunen 5-2. Alla de tre mål i andra perioden kom efter taktiska eller tekniska misstag från Blue Foxare.

Suvi Luomaranta öppnade målkontot när hon kvitterade till 2-2 mot SaiPa.

SaiPa behövde nästa nio minuter på sig i tredje perioden före man ökade på till 6-2. Igen var det Miisa Turunen som höll sig framme. Denna gång tog hon bollen av en Blue Fox-back, trampade in framför mål och sköt ett skott armen på Hannah Pekkarinen. Samtidigt fullbordade Turunen sitt hattrick. 7-2 kom efter ett misslyckat uppspel av Blue Fox, där SaiPa snabbt vänder spelare och Saana Karilahti fick rulla in bollen i tomt mål. 8-2 kom efter att Turunen ännu en gång plockat bollen av Blue Fox och spelade fram Aino Partinen till skottläge.