Inga poäng ännu heller

Blue Fox damerna lyckades inte plocka några poäng i hemmamatchen mot Welhot på lördag. Matchen slutade 2-5 efter perioderna 0-1, 0-1 och 2-3. Blue Fox hade bättrat på försvarsarbetet betydligt, men spelet i offensiv zon var inte tillräckligt bra.

Hannah Pekkarinen var bäst i hemmalaget.

Försvarsmässigt gjorde Blue Fox sin bästa första period denna säsong. Man förlorade perioden med 0-1 efter att man släppt in ett mål på straff. Straffskytt var Silva Jääskeläinen som bjöd på en golvzorrofint och satte bollen i tomt mål. Det negativa från första perioden var att Blue Fox inte hade ett enda skott på mål. Det mest positiva var Hannah Pekkarinens spel i hemmamålet. Pekkarinen höll hemmalaget kvar i matchen med sina räddningar.

I den andra perioden bättrade Blue Fox på i offensiv zon, men trots det var det Welhot som gjorde det enda målet och det var inte vilket mål som helst, utan ett riktigt klapp-klapp mål. Där Lotta Lindi var sist på bollen med Ella Jolkkonen som framspelare. 0-2 till Welhot trots att Blue Fox vann skottstatistiken i andra perioden med 10-5.

Den tredje perioden hann bara bli drygt en minut gammal innan Makreeta Heikkilä ökade på till 0-3 för Welhot. Anna-Reetta Tölli stod för framspelningen.

Mette Weckstén stod för reduceringen till 1-3.

När matchuret hunnit fram till 55.09 tog Blue Fox timeout. Vid 56.5 med drygt tre minuter kvar att spela lyckades Mette Weckstén och Elisa Virtanen pressa till sig bollen i anfallszon. Virtanen spelade fram till Weckstén som prickade in reduceringen till 1-3 från närhåll.

Tyvärr stod sig reduceringen bara 38 sekunder. Blue Fox fortsatte spela med hög press, men Welhot spelade sig ur den med en lång boll och Kiia Kokko kunde från vänsterkanten spela in i mitten till en fristående Silja Kuusela och så var ställningen 1-4.

Framåt 38 sekunder till och ny reducering för hemmalaget. Igen var det Weckstén och Virtanen som pressade till sig bollen, men denna gång med Virtanen som målskytt och Weckstén som framspelare.

Elisa Virtanen gjorde Blue Fox andra mål i matchen.

Efter reduceringen till 2-4 spelade Blue Fox med hög risk genom att ta ut Hannah Pekkarinen ur målet till förmån för en sjätte utespelare. Med knappt en och en halv minut kvar av ordinarie matchtid såg sig Welhot tvingade att ta timeout.

Blue Fox fortsatte med sex utespelare så fort man hade kontroll över bollen, men tyvärr gick det precis som det ofta brukar gå i dessa situationer. Makreeta Heikkilä prickade det tomma målet på passning av Silva Jääskeläinen och fastställde därmed slutresultatet till 2-5.

Tränare Celine Hellström tyckte trots resultatet att det var lagets bästa match så här långt.

- Uppoffrande försvarsspel från vår sida och vi hade tålamodet i öppningarna. Det enda som saknades i början var skott på mål och mål.

- Vårt spel i anfallszon funkar inte riktigt. Det tar lite för länge, vi får inte till det passningsspel som vi har på träningar. Det är något vi får fila på.