Besök från Kuopio

Damerna får på lördag besök från Kuopio när Welhot kommer till Stjärnhallen. Efter tre förlustmatcher börjar det bli dags för damerna att öppna poängkontot.

Anniina Hakala är Blue Fox bästa målgörare, men nu behöver flera spelare stiga fram.
Foto: Glenn Hägg

Det förväntade topplaget Welhot parkerar något överraskande på en sjätte plats i tabellen med fem poäng efter fyra spelade matcher. Lagets målskillnad är 20-22 vilket kan tolkas som att laget spelat jämna matcher.

Ser man på de verkliga resultaten så bekräftar det tolkningen. Welhot har förlorat med 6-5 efter straffar mot SaiPa och med 7-4 mot O2-Jyväskylä. Man har vunnit med 5-4 efter straffar mot Helsinki United och med 6-5 efter förlängning mot Jokerit.+

Blue Fox har haft en tuff start på seriespelet. Man är på noll poäng efter tre spelade matcher. I den första matchen blev det förlust med 6-4 mot Pirkat i Stjärnhallen. I bortamatcherna mot Jokerit och ÅIF förlorade man med 10-1 och 8-3.

Welhots bästa poängplockare är Silva Jäskeläinen som samlat hela 5+5=10 poäng på fyra matcher. Tvåa är Anna-Reetta Tölli med 3+4=7 poäng på fyra matcher och trea är Lotta Lindi med 4+1=5 poäng på fyra matcher.

Blue Fox bästa poängplockare är Anniina Hakala med 4+1=5 poäng på tre matcher. Sofia Holm är tvåa med 1+3=4 poäng på tre matcher och Johanna Strömsholm trea med 1+1=2 poäng på tre matcher.


Johanna Strömsholm öppnade målkontot mot senast mot ÅIF, fortsätter målskyttet på lördag?
Foto: Juhani Järvenpää

För att Blue Fox ska lyckas ta poäng i lördagens match så behöver man först och främst bättra på i försvarsspelet. För tillfället snittar man åtta insläppta mål per match och den statistiken måste bli bättre om man ska vinna matcher. Som vi tidigare skrivit har de första perioderna varit kämpiga för Blue Fox och där behöver man hitta ett botemedel mot de dåliga inledningarna. Både laget och tränarteamet behöver ta ansvar för den delen.

Sen måste flera spelare stiga fram och ta ansvar för målskyttet. Hittills är det endast fem spelare som lyckats hitta nätmaskorna. Laget måste lyckas på bred front om man vill knipa poängen på lördag.

Lördagens match mellan Blue Fox och Welhot börjar kl. 15.00. Vi ses där! Innebandy är #bästpåplats!

Har du inte möjlighet att se matchen på plats, sänds den även via Ruutu.

 

Senast uppdaterad onsdag, 05 oktober 2022 22:42