Säsongen börjar nu

Äntligen, äntligen startar innebandysäsongen 2022-2023. Efter månader av träning är det äntligen dags för en ny säsong. Blue Fox damerna inleder med att på lördag möta Pirkat från Birkala i Stjärnhallen.

Äntligen startar säsongen.
Foto: Juha Käenmäki

Blue Fox och Pirkat möttes hela sju gånger förra säsongen. Först tre gånger i grundserien och sen fyra gånger i kvalet till F-liiga. Pirkat vann fem av matcherna, medan Blue Fox gick segrande ur två matcher. Endast en gång blev målskillnaden större än två mål, så jämna matcher var det frågan om.

Både Blue Fox och Pirkat har genomgått förändringar. Båda lagen har nya huvudtränare inför säsongen. I Blue Fox är det Simone Blom som tagit över kommandot, medan det i Pirkat är Timo Tukiainen som är ny tränare. I Blue Fox är åtta av spelarna helt nya från förra säsongen. I Pirkat är nyförvärven fyra till antalet.

Kalpana Tarvainen är ett intressant nyförvärv för Pirkat. Tarvainen har PSS som moderförening och spelade senaste säsong med Koovee i F-liiga A. Där blev det 8+3=11 poäng på 20 matcher. Övriga nykomlingar i laget är Emma Mannila (Classic), Essi Lehtonen (Classic) och Rebekka Väyrynen (Welhot).

Pirkat lyckades behålla sin bästa poängplockare från förra säsongen, Pinja Myllymäki som stod för 24+6=30 poäng på 19 matcher. Henriikka Järvi är en annan spelare som de lönar sig att hålla ett extra öga på. Järvi samlade förra säsongen 5+11=16 poäng på 15 matcher i seriespelet.


Pia Juhala är lagkapten säsongen 2022-23 och assisteras av Suvi Luomaranta och Hannah Pekkarinen.
Foto: Juha Käenmäki

Blue Fox mest intressanta nyförvärv är Mariia Hietikko (O2-Jyväskylä) samt Johanna Strömsholm och Julina Lindholm som båda gör comeback i damlaget. Det ska bli intressant att se vad erfarne Mariia Hietikko kan föra med sig till Blue Fox. Det ska också bli intressant att se hur Strömsholm och Lindholm klarar sig på en högre serienivå. Båda har genom åren varit duktiga poängplockare.

Övriga nykomlingar är Anniina Hakala (SC Kokkola), Enni Salmi (Sievin Sisu), Emely Karlsson (Blue Fox II) och Jenna Kangas (Blue Fox juniorer). Neea Isomäki och Engla-Lie Holländer var med i några matcher redan förra säsongen, men är nu med i truppen från start.

Fjolårets bästa poängplockare i Blue Fox, Sofia Lahti, har dragit vidare till Classic i F-liiga A. Sofia Holm var lagets näst bästa poängplockare förra säsongen med sina 9+11=20 poäng på 20 matcher. Holm kan nog räkna med att få ta ännu mera ansvar denna säsong. Hon förväntas vara med och avgöra matcher. Följande i den interna poängbörsen förra säsongen var Suvi Luomaranta med 8+5=13 poäng på 20 matcher och precis som lagkapten Pia Juhala förväntas hon ta stort ansvar. Sen hoppas vi naturligtvis på nya målskyttar och nya poängplockare som vill stiga fram och visa sitt kunnande.

Lördagens match mellan Blue Fox och Pirkat startar kl. 17.00. Kom på plats för att uppleva den bästa daminnebandyn i Österbotten. Vi avslutar med att citera tränaren Celine Hellström: ”Vi bjuder nog upp till dans!”

Senast uppdaterad torsdag, 15 september 2022 21:06