En som fortsätter, en ny och en comeback

Idag presenterar vi tre spelare på en gång. Det är Elisa Virtanen som fortsätter med Blue Fox, Jenna Kangas som lyfts upp från juniorerna och skriver sitt första kontrakt med Blue Fox damerna och Isabella Helsing som kommer tillbaka efter att förra säsongen spelat med damer II. Virtanen född 2002 är anfallare, Kangas född 2005 är försvarare och Helsing född 1992 är målvakt.

Elisa Virtanen fortsätter i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

Elisa Virtanen gjorde på grund av en skada endast fem matcher i grundserien för Blue Fox förra säsongen. I dessa fem matcher stod hon för 2+1=3 poäng. I kvalet till F-liiga stod hon sen för 4+1=5 poäng på sju matcher och var en av lagets bästa spelare.

Jenna Kangas, som förra säsongen noterades för 2+1=3 poäng på 14 matcher i division 2, är något så intressant som andra generationens ligaspelare i Blue Fox. Hennes pappa Kai Kangas spelade 11 säsonger med Blue Fox herrarna, varav tre i Salibandyliiga.

Isabella Helsing spelade som sagt förra säsongen med damer II, men hon har gjort sex säsonger med damlaget och var bland annat med i den trupp som förde Blue Fox till F-liiga. Helsing har även gjort en säsong i ligan med Uleåborgslaget OLS där hon antecknades för två matcher.


Isabella Helsing är tillbaka mellan stolparna i damlaget.
Foto: Glenn Hägg

Hur känns det för dessa tre damer att ta sikte på en säsong i F-liiga?

Helsing: Det känns faktiskt jättebra att vara med i år igen. Jag känner mig taggad och redo att spela på en högre nivå igen.

Kangas: För mig känns det spännande. Jag har alltid vetat att jag vill spela med Blue Fox damlag, så det är kul att det nu blir verklighet.

Virtanen: Det känns riktigt bra och jag känner mig ivrig. Kanske ännu mera än inför förra säsongen. Jag blev skadad ganska tidigt förra säsongen och var borta flera månader, så nu vill jag ge mitt bästa hela säsongen. Jag vill hjälpa laget på bästa sätt.


Jenna Kangas har alltid haft som mål att spela med damlaget och nu förverkligas det.
Foto: Glenn Hägg

Vad är det då som har motiverat er inför den kommande säsongen?

Helsing: Jag var med i damlaget för två säsonger sen, när vi säkrade avancemang till F-liiga. Förra säsongen var ett mellanår för mig, men nu är jag redo att uppleva spel på liganivå igen. Sen att Hannah Pekkarinen fortsätter var väldigt viktigt för mig. Det känns väldigt bra att ha Hannah som målvaktspartner.

Kangas: Det känns såklart nervöst inför den kommande säsongen, men jag ser fram emot att få träna och utvecklas. Det har varit bra fart på träningarna och man tvingas göra saker i högre tempo.

Virtanen: Förra säsongen blev på hälft för mig, jag vill slutföra det som blev på hälft. Sen tycker jag att vi har en väldigt bra lagkänsla och bra atmosfär i laget, det gör att det alltid känns bra att åka på träning.


Elisa Virtanen hoppas på en bra start i seriespelet för Blue Fox.
Foto: Juha Käenmäki

Vad har Blue Fox för chanser den kommande säsongen?

Helsing: Det finns alltid en möjlighet. Det är klart att det kommer att bli tufft. Jag tror att vi behöver ha lite tur med oss, men om vi spelar bra kan det räcka långt.

Kangas: Oj, det var en svår fråga. Ingen aning, men om vi tränar bra har vi en chans.

Virtanen: Jag hoppas att vi ska vara bland de fem bästa lagen när seriespelet är slut och jag tror att vi kan vara det. Det finns en hel del tuffa lag i serien, men jag tror att om vi kan få en bra start på säsongen så är allt möjligt.


Musiken är viktig när Isabella Helsing ska förbereda sig för match.
Foto: Juha Käenmäki

Spelarna har fått ställa en fråga till varandra. Vi börjar med Virtanens fråga till Helsing.

Virtanen: Hur förbereder du dig inför en match, har du några speciella rutiner?

Helsing: Hmm, jag brukar stig upp ganska tidigt på en matchdag, så att jag får äta frukost i lugn och ro. Finns det tillräckligt med tid, så går jag efter det på en promenad. Är det hemmamatch så blir det tillsammans med hunden och så blir det en lite längre promenad. Sen taggar jag alltid med att lyssna på musik, det är viktigt för mig. Det är ingen speciell musik eller spellista, men det ska vara mycket musik.

Vi fortsätter med Helsings fråga till Kangas.

Helsing: Om du var tvungen att sjunga karaoke just i denna sekund, vad skulle du sjunga?

Kangas: Blinka lilla stjärna, det är maximal kapacitet för mig.

Sen ännu Kangas fråga till Virtanen.

Kangas: I vilka andra lag har du spelat förutom Blue Fox?

Virtanen: Jag har SB Vaasa som moderförening. Sen spelade jag som B- och A-junior i Koovee. Efter det flyttade jag till Pirkat och spelade med deras B- och A-juniorer, samt en del också med damlaget. Säsongen 2020-21 var jag med FBC Remix, men den säsongen blev på hälft på grund av pandemin.


Jenna Kangas vill att hela släkten kommer och kollar på lagets matcher.
Foto: Juha Käenmäki

Spelarna har också fått ge sina tankar om varandra.

Helsing om Kangas: Hon är ung och lovande. Trots att hon är ung och oerfaren, så verkar hon väldigt säker. Hon är väldigt snabb. Sen är hon jätteglad som person.

Kangas om Virtanen: Hon är jättetrevlig och öppen. Hon försöker få med alla. Jag tycker hon spelar schyst och bra.

Virtanen om Helsing: Isabella är säker i målet och styr spelet bra. Som person verkar hon vara trevlig och lugn och jag hoppas lära känna henna bättre under säsongen.

Vad har denna trio för hälsningar?

Helsing: Jag vill börja med att rikta mig till alla i nejden, kom och kolla på våra matcher. Vi lovar att bjuda på en bra underhållning. Sen har jag en hälsning åt Sofia Holm, tagga ner lite, säger Helsing med ett skratt. Vi är släkt och hon vet vad jag syftar på.

Kangas: Jag vill hälsa till släkten att de ska komma och kolla på våra matcher. Annars har jag inte något speciellt.

Virtanen: Jag vill tacka min familj för att de stöder mig och att de orkar komma och titta på alla matcher.

 

Senast uppdaterad söndag, 04 september 2022 21:36