Julina och Johanna är tillbaka

Julina Lindholm f. 1996 och Johanna Strömsholm f. 1994 återvänder till Blue Fox damerna efter uppehåll på två respektive en säsong. Lindholm med sju säsonger och Strömsholm med åtta säsonger är två av damlagets mest erfarna spelare genom tiderna.

Johanna Strömsholm gör comeback i Blue Fox damerna.
Foto: Glenn Hägg

Strömsholm var med i det lag som förde upp Blue Fox till F-liiga, men var mammaledig under förra säsongen. Lindholm har på grund av studier haft paus från innebandyn under två säsonger. I alla tiders poängbörs är Lindholm åtta med 39+33=72 poäng och Strömsholm femma med 38+60=98 poäng.

Vi vill naturligtvis känna tempen på dessa återvändare. Hur känns det att vara tillbaka?

Lindholm: Det känns roligt. Det blir roligt och spännande att spela i ligan.

Strömsholm: Jag tycker det känns riktigt bra. Det är kul att det verkar bli mera lokala förmågor. Det är bra att det finns egna juniorer som vill vara med. Sen måste jag säga att jag tror starkt på våra tränare som har mycket bra idéer.


Julina Lindholm tycker det känns roligt och spännande med ligaspel.
Foto: Glenn Hägg

Vad var det som fick er att komma tillbaka?

Lindholm: När jag började träna med laget kände jag att jag verkligen saknat lagidrotten. Att jag verkligen saknat att få umgås med laget. Sen tror jag att jag skulle ångra mig senare i livet om jag inte provar på att spela i ligan.

Då ska vi även beakta att Lindholm verkligen inte legat på latsidan under sitt studieuppehåll, hon har nämligen hunnit med att både springa ett maratonlopp och att skida Vasaloppet. Tror du att din satsning på uthållighet de två senaste åren kan ha någon påverkan på ditt innebandyspel?

Lindholm: Jag har nog känt under våra snabbhetsträningar att jag ligger lite efter. Spurter har inte varit på mitt träningsprogram de senaste två åren.

Strömsholm: Det är nog Ligan som lockar. Vi har kämpat så länge för att nå ligan, så då måste man vara med. Vi har pratat om att spela i ligan ända sedan vi var juniorer.


Johanna Strömsholm i kamp med landslagsspelare Sanni Nieminen från SC Classic.
Foto: Glenn Hägg

Vi fortsätter också med att spelarna får ställa frågor till varandra.

Strömsholm: Om du skulle få byta liv med en lagkamrat för en vecka, vem skulle du byta med och varför?

Lindholm: Oj, vilken bra fråga, men också svår. Jag tror jag skulle byta liv med Maiju (Mariia Hietikko), för hon verkar kul. Vi har kanske inte hunnit lära känna de nya spelarna så bra, men jag känner ändå att hon skulle vara ett bra val. Jag hoppas att jag också skulle lära mig lite finska under bytet.

Lindholm: När vi senast spelade i damlaget ropade kaptenen ”Blue Fox” före match och resten av laget svarade ”Ti ligan”. Vad ska vi ropa nu?

Strömsholm: Oj, vi har ju A-ligan kvar, kanske vi ropar det svarar Strömsholm med ett skratt. Nä, men nu ropar de säkert bara Blue Fox och det är ju lite tråkigt. Kanske vi får fundera på det där i samband med en bastukväll?


Julina Lindholm i en match mot Blue Fox II, när båda lagen spelade i division 2.
Foto: Glenn Hägg

Spelarna har även fått ge sina synpunkter om varandra.

Lindholm: Johanna är en humörhöjare som drar upp stämningen. Hon är en snabb spelare som alltid ger järnet. Hon ger aldrig upp och det är bra egenskap.

Strömsholm: Till först är ju Julina alltid glad och sprider glädje. Hon är träningsvillig och ger 110% på både matcher och träning. Hon är tuff i närkamperna, hon har ett bra skott och en bra spelförståelse. Jag är glad över att hon är i vårt lag.

Vad tror då dessa veteraner om lagets chanser i serien?

Lindholm: Jag tycker vi ska satsa på en bättre placering än förra säsongen. Övre halvan av serien ska vi nog ha som målsättning.

Strömsholm: Jag tror det kan gå bra om vi får ihop spelet. Förra säsongen straffades laget ganska hårt för personliga misstag, bara vi får bort dem, så kan det gå betydligt bättre. Vi har fått egna träningsuppgifter att öva på skotten och tekniken och det behövs.

Har ni övriga hälsningar?

Lindholm: Ja, vad skulle det vara. Kom till tältet på Juthbacka marknad och handla mat säger Lindholm med ett skratt. Under säsongen lovar vi sen att bjuda på en show.

Strömsholm: Jag vill tacka publiken. Jag tycker det är coolt att vi har mest publik fast vi bor i lilla Nykarleby.

 

Senast uppdaterad torsdag, 23 juni 2022 21:31