En säsong till för Holm och Weckstén

Anfallarna Sofia Holm och Mette Weckstén fortsätter nästa säsong med Blue Fox. Holm var förra säsongen Blue Fox nästa bästa poängplockare med 9+11=20 poäng på 20 matcher. Weckstén är den spelare i truppen som har mest ligarutin med 88 matcher. Senaste säsong stod hon för 6+4=10 poäng på 21 matcher.

Sofia Holm fortsätter i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

Holm är Blue Fox egna produkt som tagit sig till representationslaget. Weckstén kom förra säsongen till Blue Fox efter att hon flyttat till Karleby. Före Weckstén kom till Blue Fox spelade hon fyra säsonger med ÅIF i damligan.

När jag får tag på Holm och Weckstén på söndag så har de haft lite olika dagar. Holm som för tillfället jobbar skiftesarbete på Prevex i Nykarleby berättar att hon har njutit av en ledig dag, medan Weckstén som jobbar i sportaffär i Karleby varit på jobb. Båda två ser hur som helst fram emot en intressant säsong med Blue Fox.

Holm: Det känns bra inför den kommande säsongen. Huvudtränaren Simone Blom har mycket bra saker att komma med. Det är roligt med nya spelare och en del ”gamla” som kommer tillbaka.

Weckstén: Det känns riktigt bra och jag har en positiv känsla. Redan innan säsongen var slut hade jag beslutat mig att jag fortsätter i Blue Fox om man vill ha mig kvar.


Mette Weckstén siktar på att spela sin hundrade ligamatch den kommande säsongen.
Foto: Glenn Hägg

Vad var det som sist och slutligen fick Holm och Weckstén att fortsätta i Blue Fox?

Holm: Jag har alltid spelat i Blue Fox, så för mig var det ett självklart val. Det känns tryggt och säkert att spela i Blue Fox. Jag har sökt in till polisskolan i Tammerfors, men jag får veta först i december om jag får en plats och studierna börjar efter nyår. Oberoende kommer jag att spela hela säsongen med Blue Fox.

Weckstén: Vi har haft ett verkligt bra gäng och jag har fått flera nya vänner i laget. Vi hade verkligen bra stämning i laget under förra säsongen och jag tycker den har fortsatt nu under våren och sommaren. Jag har också tyckt riktigt bra om tränarteamet. En annan sak som också påverkat mitt beslut är att jag kommer att spela min hundrade ligamatch under säsongen som kommer.


Sofia Holm stod för många viktiga poäng under säsongen som gick.
Foto: Glenn Hägg

Sofia Holm och Mette Weckstén har också fått ställa varsin fråga till varandra. Vi börjar med Holms fråga till Weckstén.

Holm: Har du lärt dig mera svenska under din tid i Blue Fox?

Weckstén: Det måste jag säga att jag gjort. Det har varit ett bra språkbad. Det har hjälpt mig i mitt jobb som försäljare och även annars här i Karleby. Jag har nog lärt mig mycket svenska via Blue Fox. Jag uppskattar att ca. hälften av kunderna som vi har på jobbet är svenskspråkiga. Jag har möjligheten att använda svenskan varje dag i jobbet.

Till näst följer Wecksténs fråga till Holm.

Weckstén: Vad är din favoritmat på matchdagar?

Holm svarar med ett stort leende: Fem plättar.

Vi ber henne förklara.

Holm: Jag åt fem plättar en gång före en match och det gick bra, så efter det har det blivit en tradition.


Mette Weckstén var en av stöttepelarna förra säsongen.
Foto: Glenn Hägg

Holm och Weckstén har precis som våra andra spelare fått ge sina tankar om varandra. Vi börjar med Holms tankar och Weckstén och sen följer Wecksténs tankar.

Holm: Jag tycker att hon är en spelare som ger jättemycket på plan. Hon gör alltid sitt bästa och ger 100% för laget. Jag tycker hon är en bra förebild på hur man ska vara på plan.

Weckstén: Sofia besitter en bra individuell teknik. Hon är jätteskicklig och kan avgöra matcher. Hon är bra på att se hela spelplanen. Sen är hon också bra med boll på små ytor.

Vi ger Holm och Wecksten chansen till några avslutande ord.

Holm: Kom på våra matcher. Det är mycket roligare att spela med mycket publik som stöder oss.

Weckstén: Det var roligt att vi redan förra säsongen hade en hel del publik på våra hemmamatcher. Den kommande säsongen hoppas jag att vi fyller hallen.

 

Senast uppdaterad söndag, 12 juni 2022 21:31