Hakala och Hietikko nya i Blue Fox

Anniina Hakala och Mariia Hietikko förstärker Blue Fox damerna inför den kommande säsongen. Hakala har Himangan Pallo som moderförening, men har de senaste säsongerna representerat SC Kokkola i seniorsammanhang och Rankat Ankat från Uleåborg i juniorsammanhang. Hietikko är hemma från Ilmajoki, med ISB som moderförening, men har de senaste säsongerna spelat för O2-Jyväskylä i F-liiga.

Erfarne Mariia Hietikko förstärker Blue Fox inför den kommande säsongen.
Foto: Mårten Andtbacka

Hakala (f. 2003) blev på fredag färdig närvårdare, men hon tar kombiexamen och blir student våren 2023. Anfallaren Hakala spelade senaste säsong 17 matcher i T21 FM-serien med Rankat Ankat och stod för 11+9=20 poäng. Utöver det spelade hon även 14 matcher i division 1 med SC Kokkola och där stod hon för 12+2=14 poäng.

Hietikko (f. 1994) jobbar som försäljare i en sportaffär. Försvararen Hakala har gjort fem säsonger i damligan med SB Vantaa, Happee från Jyväskylä och O2-Jyväskylä. Totalt har hon spelat 86 ligamatcher och stått för poängen 6+2=8. Hietikko har även representerat ISB, Tikkurilan Tiikerit och Santa’s United från Rovaniemi.


Anniina Hakala spelade senaste säsong både i T21 FM-serien och i division 1.
Foto: Mårten Andtbacka

Både Hakala och Hietikko tycker att det känns bra att komma till Blue Fox.

Hakala: Det känns bra, det är med spänd förväntan jag ser fram emot att spela mina första ligamatcher. Blue Fox är en bekant förening för mig och flera av spelarna är bekanta, så det känns bra att komma till Blue Fox.

Hietikko: Det känns riktigt bra, Det känns roligt att komma till ett nytt lag och ett nytt spelsätt, det ska bli intressant.

Vad var det då som fick Hakala och Hietikko att välja just Blue Fox?

Hakala: SC Kokkola föll från division 1 till division 2 och i Rankat Ankat såg jag inte riktigt någon framtid i. Jag tänkte att i Blue Fox finns det bra möjligheter och spelarna var bekanta och det skulle vara lätt att komma in i laget.

Hietikko: Jag flyttade från Jyväskylä tillbaka till Österbotten och det var största orsaken. Efter säsongen började jag fundera om jag skulle ta en paus från innebandyn, men efter att jag varit på träning med Blue Fox kände jag att det här kan jag inte lämna på hälft. Jag fick ett bra välkomnande, så i slutändan var det ett lätt beslut.


Här syns Hietikko i en match mot Blue Fox från förra säsongen.
Foto: Esa Jokinen

Både Hakala och Hietikko har erfarenhet från flera olika föreningar och det är naturligtvis intressant att få veta vilka erfarenheter de kan föra med sig.

Hakala: I Rankat Ankats flicklag hade vi erfarna och professionella tränare och det var bra klass på träningarna. I SC Kokkola fanns det många erfarna spelare att lära sig saker av.

Hietikko: Jag har under alla år som jag spelat, sett både bra och dåliga tränarstilar. Jag har försökt ta till mig de bästa sakerna. När man som jag spelat i många olika föreningar, så får man ta del av många olika syner på innebandy och de är ju alla bra erfarenheter på olika sätt. Med erfarenheten kommer en viss självsäkerhet och den hoppas jag kunna ha med mig.


Anniina Hakala i SC Kokkolas vita spelskjorta.
Foto: Eeva Huotari

Även Hakala och Hietikko har fått ställa varsin fråga till varandra. Vi börjar med Hakalas fråga till Hietikko.

Hakala: Vad har du för rutiner på en matchdag?

Hietikko: Ett rejält morgonmål, promenad och musik som får mig på bra humör.

Sen följer Hietikkos fråga till Hakala.

Hietikko: Vilka är dina tre bästa egenskaper?

Hakala: Jag är bollsäker, alltså bra med boll, jag har bra spelsinne och ett bra skott. Det har jag i varje fall fått höra.


I Mariia Hietikko får Blue Fox en tuff och erfaren försvarare.
Foto: Esa Jokinen

Hakala och Hietikko har bara hunnit delta i några träningar tillsammans, men vi har ändå bett dem ge sina synpunkter på varandra.

Hakala: Mariia verkar energisk och hon är alltid på bra humör. Hon är en erfaren ligaspelare som jag ser fram emot att få spela med.

Hietikko: Anniina verkar vara en väldigt skicklig spelare. Det är en ung och talangfull flicka. Redan på första träningen var vi i samma femma och vi gjorde mål. Jag tror att hon kan göra riktigt bra ifrån sig redan inkommande säsong.


Hakala säger sig vara bollsäker.
Foto: Eeva Huotari

Vi har även bett Hakala och Hietikko hälsa till följarna.

Hakala: Ja-a, jag hoppas att många kommer och tittar på våra matcher och att de hejar på oss. Vi syns på matcherna!

Hietikko: Vad skulle det vara? Det har varit trevligt att få komma till Blue Fox och vi syns i hallen!

 

 

Senast uppdaterad söndag, 05 juni 2022 22:52