Blomqvist och Sandin fortsätter

Victoria ”Tori” Blomqvist och Rose-Marie ”Rosi” Sandin har gjort kontrakt med Blue Fox för säsongen 2022-23. Blomqvist har spelat både som back och anfallare medan Sandin är en mera renodlad back.

Victoria Blomqvist inleder sin nionde säsong med Blue Fox damerna.
Foto: Glenn Hägg

Blomqvist och Sandin är två av damlagets mest erfarna spelare med åtta respektive nio säsonger med Blue Fox. Blomqvist var förra säsongen med i 21 grundseriematcher och stod för en passningspoäng, medan Sandin var med i sex grundseriematcher och stod för ett mål.

Både Blomqvist och Sandin tycker det ska bli intressant med en ny säsong.

Blomqvist: Det känns bra som det brukar när man startar förberedelserna för en ny säsong, samtidigt är det alltid lite nervöst. En säsong är ju aldrig den andra lik. Vi har nytt lag och mycket att jobba på. Jag hoppas få ta mera ansvar och att få mera ansvar.

Sandin: Jag tycker det ska bli intressant. Det verkar bli mera lokala förmågor som ansluter, vilket blir roligt. Samtidigt har vi även fått en del nya spelare utifrån och det ska bli intressant att se vad de kan bidra med. För egen del hoppas jag att kroppen håller och att jag kan vara med så mycket som möjligt.


Sandin hittas på tredje plats i alla tiders poängbörs för Blue Fox damerna.
Foto: Glenn Hägg

Precis som för Juhala och Luomaranta är det självklart för Blomqvist och Sandin att fortsätta.

Blomqvist: Jag har hunnit spela en del år och innebandyn är något som sitter i. Vi har grunden kvar i laget vilket gör det enklare att fortsätta. Jag litar på Simone som tränare och jag tror att det här kommer att bli riktigt bra.

Sandin: Jag tycker att innebandyn fortfarande ger mera än den tar. Det gör det värt att satsa ännu en säsong. Om tiden det tar inte motsvarar förväntningarna, så kanske jag slutar. Jag märkte under min graviditet hur mycket jag saknade innebandyn. Då menar jag inte bara träningarna och matcherna utan också den sociala biten.


Victoria Blomqvist i en match mot Pirkkalan Pirkat.
Foto: Glenn Hägg 

Även Blomqvist och Sandin har fått ställa varsin fråga till varandra.

Sandin: Vem är din förebild och varför?

Blomqvist: Där säger jag nog min morfar och min farfar. Hos moffa är det envisheten och problemlösningen jag beundrar och hos faffa är det tålamodet och omtänksamheten.

Blomqvist: Under den kommande säsongen, skulle du hellre välja att äta en chili i månaden eller att inte få använda Linnex och Ullmax, motivera? Här måste jag då förklara att Rosi är känd för att använda mycket Linnex och Ullmax. I en tävling för något år sen blev hon tvungen att äta en chili efter att hon förlorat en tävling och det här pratar hon fortfarande om.

Sandin: En mycket svår fråga. Jag har provat att äta chili, men det vara inte min grej. Ullmax kan man antagligen ersätta med andra kläder och antagligen finns det motsvarande produkter som Linnex. Jag väljer därför att avstå att äta chilin.


Sandin firar ett mål i kvalet mot HaHe.
Foto: Glenn Hägg

Blomqvist och Sandin har också fått ge sina tankar om varandra.

Blomqvist: Rosi hör till stommen i laget som var med länge. Hon är en trygg spelare som man vet var man har. Hon var borta en del förra säsongen, men har gjort en bra come back. Hon är en klippa i försvaret som spelar fysiskt och vågar lägga skott från backlinjen.

Sandin: Ja, vad ska man räkna upp. Tori är väldigt träningsvillig, ansvarstagande och stabil. Har för det mesta väldigt bra humör och hon är en person jag tycker om att umgås med. Sen tycker jag att hon ofta kommer med bra input när vi diskuterar innebandy.

Blomqvist och Sandin bjuder även på några avslutande ord.

Blomqvist: Med tanke på laget tycker jag att det är roligt att vi nu har många egna juniorer på träningarna. Det är roligt att de vågar och vill vara med.

Sandin: Jag hoppas att den kommande säsongen inte ska bli begränsad av Corona. Jag hoppas att publiken hittar tillbaka till Stjärnhallen.

 

Senast uppdaterad söndag, 12 juni 2022 21:17