Naisten joukkueen uusi valmennusryhmä

Simone Blom on Blue Foxin naisten joukkueen uusi päävalmentaja. Hänen apuvalmentajinaan tulevat toimimaan Sofia Caldén ja Celine Hellström. Soitimme Simonelle ja kyselimme hänen ajatuksiaan hänen ottaessaan vetovastuun naisten joukkueesta.

Simone Blom on Blue Foxin naisten joukkueen uusi päävalmentaja.
Kuva: Ville Vuorinen

Simone myöntää, että uusi rooli päävalmentajana vähän jännittää.

- Hieman se jännittää, mutta on hyvä, että Sofia ja Celine ovat tässä mukana. Tämä tuntuu hyvältä, vaikka meillä onkin kova kausi edessä.

Mikä sai sinut ottamaan tehtävän vastaan?

- Karsinnoissa oli hauskaa ja olen iloinen, että ne menivät hyvin. Aloin ajatella, että jos jokin asia on näin hauskaa niin sen parissa pitää jatkaa. Ratkaisevana tekijänä oli, että Sofia jatkaa, Celine tulee mukaan ja lisäksi Anders Klemets jatkaa huollossa. Meillä on hyvä tiimi.

Simone on pelannut 14 kautta Blue Foxissa ja on joukkueen kokenein, mutta mitä muita rooleja hänellä on ollut?

- Autoin monta vuotta sitten Isabella Helsingin kanssa valmentamaan juniorijoukkuetta, jossa esim. Emelie Penttinen ja Tove Kjellman pelasivat. Autoin myös ikäluokkaa, jossa Julina Lindholm ja Jessica Storskrubb olivat mukana. Sanna Slotte oli heidän valmentajansa, mutta olin mukana peleissä henkisenä tukena. Lisäksi olen ollut naisten joukkueen apuvalmentajana ehkä nelisen kautta.


Sofia Caldén jatkaa apulaisvalmentajana.
Kuva: Ville Vuorinen

Millaisia ajatuksia sinulla on siitä, että joukkueella on ensimmäistä kertaa täysin naispuolinen valmennusryhmä?

- Uskon meidän vahvuutenamme olevan, että olemme kaikki kokeneita pelaajia. Olemme kaikki itse olleet niissä samoissa tilanteissa joihin pelaajat joutuvat. Lisäksi meillä kaikilla on suuri kiinnostus naissalibandyyn.

Oletteko jo ehtineet yhdessä jutella, millaiset teidän roolinne tulevat valmennusryhmässä olemaan?

- Olemme ehtineet jo jutella, mutta emme kovin paljon. Celine on toiminut pari kautta FBC Loiston valmentajana Turussa. Siellä hänen vastuullaan oli maalivahtivalmennus, joten hän saa jatkaa sen parissa myös täällä. Sen lisäksi hän tulee ottamaan vetovastuun myös ylivoimapelistä. Moppi toimii hyvin kohtaamisissa eri sidosryhmien kanssa, joten siitä tulee yksi hänen vastuualueistaan.


Celine Hellström on joukkueen uusi apulaisvalmentaja.
Kuva: Glenn Hägg

Millainen pelifilosofia teillä on, tuleeko paljon uudistuksia vai jatkatteko samoilla linjoilla kuin Andreas Nyby?

- Se pysyy osittain samana, mutta joitain uudistuksiakin tulee. Viime kausi pois lukien, vahvuutenamme on tunnetusti ollut hyvä puolustuspelaaminen. Sitä meidän pitää parantaa ja olla hyvä puolustava joukkue. Meidän pitää myös parantaa pallollista pelaamistamme. Ja oppia paremmin hyödyntämään pelin nopeat käänteet.

- Tähän väliin haluan myös korostaa, kuinka suuri vaikutus Andreas Nybyllä on ollut Blue Foxin tyttö- ja naissalibandyyn. Kaikella hänen tekemisellään on ollut suuri merkitys.

Mitä meidän pitää tyttöjen ja naisten puolella Blue Foxissa kehittää?

- Jos haluamme pysyä korkealla tasolla, meidän pitää parantaa teknistä osaamistamme. Sen osalta olemme muita seuroja huonompia ja sitä meidän pitää kehittää. F-liigan finaaleissa näkee kuinka hyviä pelaajat ovat yhdellä yhtä vastaan tilanteissa ja kuinka taitavia he ovat pääsemään vastustajan ohi. Niissä meidän pitää kehittyä paremmaksi.


Nyt kasataan joukkue kaudelle 2022–2023.
Kuva: Glenn Hägg

Miten joukkueen kokoaminen ensi kaudeksi etenee?

- Toivottavaa olisi, että saisimme pitää suurimman osan pelaajista. Oli rankkaa menettää yli puolet joukkueesta F-liigaan nousun jälkeen. Valitettavasti näyttää siltä, että menetämme tälläkin kertaa osan pelaajista, mutta myös moni tärkeä pelaaja jää joukkueeseen.

Millaisia pelaajia joukkueeseen haetaan?

- Jos haluaa pelata liigassa, pitää olla valmis panostamaan täysillä. Pitää olla halukas harjoittelemaan sekä joukkueen kanssa että itsenäisesti. Haemme pelaajia, jotka asettavat joukkueen ykkössijalle. Meistä on tärkeää, että teemme työtä toistemme hyväksi.

Blue Foxin naisten joukkue järjestää ensi viikolla kaksi Try Out-tilaisuutta.

Tiistai 3.5 klo 18.00 – 19.30
Keskiviikko 4.5 klo 18.00 – 20.00

Tervetuloa mukaan!

Senast uppdaterad tisdag, 26 april 2022 21:43