Två vinster i helgen

Damerna leder matchserien mot Haukiputaan Heitto med två noll efter helgens matcher. Det här betyder att man har möjlighet att säkra fortsatt spel i F-liiga på onsdag när lagen möts en tredje gång i Stjärnhallen i Nykarleby.

Elisa Virtanen har bidragit med viktiga mål i kvalmatcherna mot HaHe.

Blue Fox och HaHe möttes två gånger under helgen. Blue Fox vann på lördagen med 3-1 på hemmaplan och med 4-1 i söndagens match i Uleåborg.

På lördag fick hemmapubliken vänta i över 30 minuter på ett mål. Det hela började med att Elisa Virtanen utvisades vid 28.10 för farligt spel. Blue Fox spelade uppoffrande i numerärt underläge och precis när Virtanen hoppade in på planen från utvisningsbåset fick hon bollen och spelade den vidare till Sofiina Sutinen som fri med Maria Laukkanen i motståndarmålet inte gjorde något misstag.

Sofiina Sutinen stod för 1+1 i den första matchen och får beröm av Andreas Nyby.

Fem minuter senare gjorde Elisa Virtanen 2-0 efter att hon brutit en motståndarpassning och fick avancera rakt mot mål.

Tidigt i den tredje perioden kom HaHes reducering. Katri Nättilä styrde in Henna Haikonens skott. Trots reduceringen kändes det som att Blue Fox hade matchen under kontroll och man hade långa anfall där man rullade boll.

Det förlösande tredje målet kom med 16 sekunder kvar att spela när HaHe hade plockat ut sin målvakt till förmån för en sjätte utespelare. Mette Weckstén fick sätta bollen i tomt mål framspelad av Sofiina Sutinen.

På söndag tog Blue Fox kommandot från start och gick upp i ledning i den första perioden. Sofia Lahti gjorde 1-0 med fantastiskt skott från backplats vid tiden 8.35. Suvi Luomaranta fick passningspoängen. Två minuter senare lyckade Sofia Holm knipa bollen av en motståndare och gjorde 2-0.

I den andra perioden slängde Sanna Risteli en boll mot mål från egen planhalva. Katri Nättilä skymde Hannah Pekkarinen i Blue Fox-målet och Pekkarinen tappade för stund blicken på bollen och den studsade in i mål. Med drygt två minuter kvar att spela av andra perioden lyckades Veera Kosonen vinna boll i egen zon, hon avancerade in i anfallszon och trots att hon var hårt pressad lyckades hon få fram bollen till Elisa Virtanen som prickade in 3-1.

Vi hoppas få se damerna jubla på samma sätt på onsdag.

Med sju minuter kvar att spela tog Sanna Risteli ett nytt skott som gick rakt på Elisa Virtanen. Virtanen tog med sig bollen, trampade mot motståndarmålet och avlossade ett skott som gick in högt över mål-Laukkanen. Hemmalaget tog samtidigt time out och bytte målvakt, men det hade inte inverkan på slutresultatet som skrevs 4-1 till Blue Fox.

När vi får tag på tränaren Andreas Nyby på måndag kväll är han naturligtvis nöjd efter helgen.

- Det som jag är mest nöjd är vårt spel med boll. Vi har haft som målsättning att göra bra saker med boll och det gör vi nu. Vi vill undvika chanspassningar.

- Ända sedan maj när vi började träna tillsammans har jag pratat mycket om att det är laget som ska vinna, inte individen. Mot Pirkat och i den här matchserien har det börjat ge utdelning. Nu jobbar vi som ett lag.

Andreas Nyby ser Susanne Nikko som en väldigt viktig spelare i truppen.

- Sofiina Sutinen har varit fenomenal i de två senaste matcherna. Annars måste jag säga att Vilma Kosonen och Susanne Nikko är oerhört viktiga för det här laget. De är kanske inte de spelare som plockar mest poäng eller får mest speltid, men de är otroligt viktiga för stämningen i laget.

Matchserien fortsätter på onsdag kl. 18.30 i Stjärnhallen i Nykarleby. Då kan Blue Fox damerna säkra fortsatt spel i F-liiga säsongen 2022-23. Klä dig i blått och kom på plats för att visa ditt stöd för hemmalaget. Innebandy är #bästpåplats!

Senast uppdaterad måndag, 28 mars 2022 23:15