Ny kvalomgång - nytt kvalmotstånd

På lördag startar den andra omgången av ligakvalet för Blue Fox damerna. Motståndare är division 1-laget Haukiputaan Heitto från Haukipudas, strax norr om Uleåborg.

Mette Weckstén var Blue Fox bästa poängplockare i kvalet mot Pirkat.
Foto: Glenn Hägg

HaHe slutade på andra plats i division 1 zon A med 31 poäng på 18 matcher. I slutserien för division 1, som spelades förra helgen, mötte man KaPa-65 som man besegrade med 5-4 och LASB edustus som man spelade oavgjort 2-2 med.

Resultaten gjorde att man vann sin grupp och därmed mötte man tvåan från den andra gruppen i slutserien, som var SalBa från Raumo. Den matchen slutade med en övertygande 7-2 vinst och därmed säkrade HaHe en plats i ligakvalet.

Vad är det då för lag som Blue Fox får möta i ligakvalet. Det första vi kan konstatera är att det är ett mycket erfaret motstånd. I HaHe finns nämligen erfarenhet från 784 grundseriematcher i damligan. Det kan jämföras med Blue Fox som inför den här säsongen hade två spelare med erfarenhet av spel i ligamatcher med totalt 78 matcher. Naturligtvis är man betydligt mera erfarna nu och saldot inom truppen ligger på 464 spelade ligamatcher.

 

 

Bästa poängplockare i grundserien för HaHe var backen Sanna Risteli med 20+9=29 poäng på 14 matcher. Risteli är också den spelare som har mest erfarenhet från ligan med 156 matcher för OLS och SSRA med 88+56=144 poäng. Risteli har även gjort åtta landskamper för Finland med saldot 1+2. Risteli är en storväxt högerfattad back som det är oerhört svårt att få bollen av. Risteli har dessutom ett väldigt giftigt skott.

Tuuli Koskinen var nästa bästa poängplockare för HaHe i grundserien med 17+3=20 poäng på 18 matcher, medan Heini Anttila stod för 11+7=18 poäng på 16 matcher och Annukka Häkli samlade 7+11=18 poäng på 14 matcher.

Häkli, som precis har fyllt 39 år, har gjort 144 matcher i ligan med Merikoski SBT, OLS och SSRA med poängen 88+88=176. Häkli har även gjort fem landskamper med saldot 0+1.

Salla Suomela är en annan spelare som vi höjer ett varningens finger för. Suomela spelade bara sex matcher i grundserien och stod för 0+4, men hon har gjort 121 matcher i ligan för OLS och Classic med poängen 61+40=101. Suomela har också gjort 13 landskamper med saldot 3+1.


Sofa Holm stod för 1+3 i kvalmatcherna mot Pirkat.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox kommer till spel efter att man förlorade den första kvalomgången mot Pirkat med 3-1 i matcher. Det var en jämn matchserie där tre av fyra matcher slutade med uddamålsvinster.

Bästa poängplockare för Blue Fox i kvalet var Mette Weckstén med 2+2=4 poäng på fyra matcher. Sofia Holm hade 1+3=4 poäng på fyra matcher och Veera Kosonen stod för 2+1=3 poäng på fyra matcher.

Blue Fox kommer att behöva spela smart i den här kvalserien när man möter en motståndare som besitter så mycket erfarenhet som HaHe. Man behöver vara smarta både i offensiven och i defensiven. Samtidigt är det slutspelsinnebandy som är den rätta melodin. Det gäller att ta många skott och att vara först på returerna.

Kvalserien spelas i bäst av fem matcher och den första matchen spelas lördag kl. 18.30 i Stjärnhallen. Kom på plats för att uppleva nejdens bästa innebandy! Nu lönar det sig att komma även längre ifrån. Innebandy är nämligen #bästpåplats

Senast uppdaterad onsdag, 23 mars 2022 21:56