Andra perioden fällde damerna

En dålig andra period fällde damerna i gårdagens match mot Pirkat. Hemmalaget inledde bra och ledde matchen med 1-0 efter första perioden. Tyvärr spelade man inte lika bra i den andra perioden och släppte in fem mål. Trots att man vann den sista perioden med 2-0 blev det förlust med 4-5 och därmed säkrade Pirkat en plats i F-liiga, medan Blue Fox tvingas till fortsatt kval.

Ria Böös belönades som hemmalagets bästa spelare.

Blue Fox var det bättre laget i den första perioden på lördag. Man skapade flera chanser än motståndarna och kunde gå till ledning vid tiden 14.02 när Neea Isomäki passade bollen till Mette Weckstén som avlossade ett lågt skott från halva plan. Piia Vilonen i gästernas mål hann inte reagera och ställningen var 1-0.

Neea Isomäki antecknades för sin första poäng i damlaget.

Om Blue Fox var bättre i första perioden, så var det omvända roller i andra perioden. Redan efter 17 sekunder kvitterade Pirkat matchen. Pirkat hade inslag vid högra offensiva hörnet. Pinja Myllymäki kom löpande från vänsterkanten till högerkanten, Henriikka Järvi passade och Myllymäki sköt ett skott som gick in vid bortre stolpen.

Fem minuter senare var det ombytta roller. Pirkat hade frislag på högerkanten i anfallszon. Myllymäki spelade fram, Järvi målade och ställningen var 1-2. När matchuret hunnit fram till 27.53 passade Henriikka Järvi till Erika Laine som kom rusande på högerkanten. Laine direktsköt ett skott nära bortre stolpen och därmed var ställningen 1-3. Blue Fox tog samtidigt time out för att bryta gästernas momentum.

Tyvärr tog det bara 25 sekunder före Pirkat ökade på sin ledning. Igen var det radarparet Järvi – Myllymäki som höll sig framme. Myllymäki var målskytt på passning av Järvi även om statistiken hävdar det motsatta.

Alma Hedman gjorde Blue Fox andra mål i martchen.

Knappt tre minuter senare lyckades Alma Hedman reducera för Blue Fox. Hedman sköt ett skott från vänster backplats som såg ut att gå in via Sofia Holm framför motståndarmålet. Pia Juhala fick passningspoängen.

Tyvärr tog det bara 26 sekunder före Pirkat återtog sin tremålsledning. Pinja Myllymäki frispelades av Henriikka Järvi och hon gjorde inte något misstag. Ställningen inför den tredje perioden var därmed 2-5.

Blue Fox var tvunget att lyfta pressen från början av tredje perioden. Man skapade chanser, men det tog ända till 52.47 före man på nytt fick hål på Piia Vilonen i Pirkat-målet. Målet var kvällens snyggaste. Alma Hedman bröt en passning i egen zon, trampade in i anfallszon och spelade upp längs med vänsterkanten till Sofia Holm. Holm fortsatte framåt och spelade snett bakåt till Mette Weckstén som fick öppet skottläge.

Mette Weckstén stod för två mål i matchen.

Från 57.34 och framåt spelade Blue Fox med sex utespelare och det gav utdelning 29 sekunder senare. Pia Juhala fick skottläge i slottet och tryckte in bollen högt förbi en chanslös motståndarmålvakt. Blue Fox fortsatte att trycka på, men trots att man skapade flera bra skottlägen blev inte någon utdelning.

Förlusten innebär att Pirkat vann matchserien med 3-1 i matcher och har därmed säkrat en plats i F-liiga säsongen 2022-23. För Blue Fox fortsätter kvalet och man möter i följande omgång en motståndare från division 1. Enligt spelschemat ska kvalet inledas lördag 26.3. Vem som blir motståndare klarnar under de närmaste två veckorna. Följ med i våra kanaler!