Ett noll i matcher

Blue Fox besegrade på lördag kväll Pirkat i Birkala med 3-2 efter förlängning och därmed står det ett noll i matcher till laget från Nykarleby. Vinstmålet gjordes av Veera Kosonen på passning av Sofia Holm och matchklockan stannade på 64.15.

Veera Kosonen firar sitt vinstmål tillsammans med Sofia Holm och Alma Hedman.

Trots att Blue Fox hade ett vingklippt manskap på benen så lyckades man alltså knipa den första matchvinsten mot Pirkat. För att säkra fortsatt spel i F-liiga B behövs det tre vinster, så detta är bara ett steg på vägen.

Blue Fox hade bara 14 utespelare med på matchen, men man spelade bara med tio av dem. Tränaren Andreas Nyby berättade före match att det var Corona, jobbförhinder och personliga orsaker som låg bakom manfallet, men han var trots det inte bekymrad.

- Det är ju på plan det här trots allt ska avgöras.

Borta hade man spelare som Keena Koskela, Rose-Marie Sandin, Pia Juhala, Ria Böös, Vilma Kangas, Emma Puskala, Suvi Luomaranta och Evelina Rudnäs. Luomaranta fanns med bakom bänken som hjälp till tränarteamet. Rudnäs kommer inte att spela mera denna säsong på grund av sjukdom som kommer att kräva medicinering, men hon siktar på att vara tillbaka till nästa säsong.

Det var nära att matchen hade avgjorts i det här läget, men bollen landade på Hannah Pekkarinens mål.

Blue Fox fick en bra start på matchen. Vid tiden 3.01 gjorde Elisa Virtanen matchens första mål. Virtanens mål var så gott som en exakt kopia av hennes mål i matchen mot Pirkat för två veckor sedan. Virtanen sköt ett skott som via motståndarmålvaktens ben studsade upp i en hög båge och in i mål. Elin Wik antecknades för assisten.

Vid 2-0 målet jobbade Blue Fox-anfallarna Veera Kosonen och Mette Weckstén kopiöst i anfallszon och lyckades pressa till sig bollen. Weckstén passade in framför mål där Sofia Holm kom framstormande och stötte in bollen otagbart förbi Piia Vilonen i hemmamålet.

Pirkat reducerade till 1-2 vid tiden 25.33. Fiina Ruusiala höll sig framme på returen från Emmi Palonens skott och skyfflade in bollen. Målet och passningen var Ruusialas och Palonens första för säsongen.

I slutet på den andra perioden fick Blue Fox chansen att spela i numerärt överläge när Krista Siukola utvisades två minuter. Blue Fox bjöd på ett bra power play och hade flera farliga skott på mål, men inget som sökte sig ända till nätmaskorna.

I mitten av den tredje perioden lyckades Pirkat kvittera och det var radarparet Pinja Myllymäki – Henriikka Järvi som höll sig framme. Myllymäki som framspelare till Järvi. När Alma Hedman dessutom utvisades med drygt tre minuter kvar av matchen såg det mörkt ut för Blue Fox. Pirkat tog dessutom time out för att få till ett matchavgörande mål, men Blue Fox visade prov på verklig kämparanda och täckte skott från alla vinklar.

Blue Fox tog också time out med två sekunder kvar av utvisningen, men det var mera för att vila den tunna truppen berättade Andreas Nyby efter matchen. Ordinarie matchtid slutade 2-2 och matchen gick därmed till förlängning.

Förlängningen hann bli drygt fyra minuter gammal före det kom ett avgörande. Sofia Holm spelade upp bollen längs med vänsterkanten till Veera Kosonen. Kosonen svängde runt och lyckade på något konstigt sätt få iväg ett skott mot mål trots att hon var hårt uppvaktad. Skottet gick spikrakt upp i bortre krysset och Blue Fox hade därmed säkrat den första segern i matchserien.

Sammandrag

Följande match i kvalserien spelas lördag 5.3 kl. 15.00 i Stjärnhallen. Kom på plats för att heja fram Blue Fox till andra segern!

Senast uppdaterad söndag, 27 februari 2022 19:20