Ligakvalet är här

Det är igen dags för ligakval i Nykarleby. Denna gång är det damerna som ska försvara sin ligaplats i kval mot Pirkat. Kvalet spelas i bäst av fem matcher och startar på lördag i Birkala.

Det är den här truppen som ska försvara ligplatsen.
Foto: Ville Vuorinen

Pirkat slutade på sjätte plats i seriespelet, medan Blue Fox slutade på sjunde plats och därmed möts de två lagen i en matchserie i bäst av fem matcher. På samma sätt möts också femman ÅIF och åttan Steelers. Vinnarna från dessa matchserier är klara för fortsatt spel i F-liiga B, medan förlorarna får fortsätta att kvala om sina platser mot lag från division 1.

Poängmässigt skiljde det elva poäng mellan Blue Fox och Pirkat i tabellen. Pirkat slutade på 24 poäng, medan Blue Fox hade 13 poäng. I de inbördes mötena var det betydligt jämnare. Pirkat segrade i det första mötet med 8-7, Blue Fox var bättre i det andra mötet med 6-4 och Pirkat gick segrande ur det tredje mötet med 4-2. Med dessa förutsättningar kan det bli en jämn matchserie.


Nu är det viktigt att Sofia Holm och Sofia Lahti stiger fram.
Foto: Glenn Hägg

Av kvalspelarna var det juniorvärldsmästaren Pinja Myllymäki från Pirkat som hade det bästa poängsaldot i grundserien med 24+6=30 poäng på 19 matcher, vilket gav henne en femte plats i poängbörsen. Sofia Lahti från Blue Fox slutade sjua i börsen med 18+11=29 poäng på 20 matcher. På 17:e plats hittar vi Sofia Holm från Blue Fox med 9+11=20 poäng på 20 matcher. Henriikka Järvi från Pirkat är på 26:e plats med 5+11=16 poäng på 15 matcher. Suvi Luomaranta från Blue Fox slutade på 31:a plats i poängbörsen med 8+5=13 poäng på 20 matcher och Viivi Tiilikainen från Pirkat var 42:a med 4+6=10 poäng på 20 matcher.

 

 

Ska Blue Fox lyckas gå segrande ur den här matchserien behöver man få stopp på Pinja Myllymäki och Henriikka Järvi. Man behöver också bättra på försvarsarbetet över hela linjen. Blue Fox var det lag i F-liiga B som släppte in flest mål och nu behöver man skärpa till den delen.


Elisa Virtanen har haft en viktig roll efter sin återkomst.
Foto: Glenn Hägg

Samtidigt behöver Blue Fox även bättra på målskyttet. I de tio sista matcherna gjorde man aldrig mer än fyra mål. Nu är det dags att öppna målkranarna igen! Spelare som Sofia Lahti och Sofia Holm behöver stiga fram och avgöra matcher, men även Elisa Virtanen som kommit tillbaka efter skadefrånvaro kommer att spela en viktig roll.

Matchserien inleds på lördag kl. 17.30 i Birkala. Vi har inte ännu fått bekräftat om matchen kan ses via Ruutu, men den kan i varje fall följas via Tulospalvelu. Följande helg spelar man i Nykarleby på lördag och i Birkala på söndag.

BLUE FOX - PIRKAT

Match 1 // Lördag 26.2 17.30 // Birkala
Match 2 // Lördag 5.3 15.00 // Nykarleby
Match 3 // Söndag 6.3 14.00 // Birkala

vid behov

Match 4 // Lördag 12.3 18.30 // Nykarleby
Match 5 // Söndag 13.3 17.30 // Birkala

Senast uppdaterad torsdag, 24 februari 2022 23:26