Damerna avslutade med dubbla förluster

Damerna avslutade i helgen seriespelet med två förluster. På lördag förlorade man mot Pirkat med 4-2 och på söndag mot O2-Jyväskylä med 7-3.

Neea Isomäki (19) fick debutera i matchen mot Pirkat.

Lördagens match mot Pirkat var en jämn batalj om vi ser till målen och Blue Fox tog ledningen i matchen vid tiden 23.16. Elisa Virtanen, som var tillbaka i laguppställningen efter tre månaders skadefrånvaro, var målskytt och Sofia Lahti antecknades för assisten. Målet var aningen tursamt eftersom Virtanens skott gick via Pirkat-målvakten Piia Vilonens ben upp i en hög båge och studsade in i mål. Målet var Virtanens första i F-liiga.

I den tredje perioden kunde Blue Fox gå upp i tvåmålsledning genom Veera Kosonen som trampade in i anfallszon på vänsterkanten och tryckte upp ett skott i bortre krysset. Systern Vilma Kosonen fick passningspoängen.

Elisa Virtanen gjorde sin två första mål i F-liiga.

Vid tiden 45.06 reducerade Krista Siukola med ett skott från backplats på passning av Jenna Kangas. När Elin Wik utvisades vid tiden 47.33 kunde hemmalaget dra nytta av det och kvittera till 2-2. Målskytt var Viivi Tiilikainen på passning av Henriikka Järvi.

Matchuret hade hunnit fram till 52.10 när Krista Siukola gjorde vinstmålet och samtidigt sitt andra mål för dagen. Henrikka Järvi var igen framspelare. Vid 57.31 tog Blue Fox time out och så fort man fick kontroll över bollen plockade man ut Hannah Pekkarinen ur målet för att spela med sex utespelare.

Vid 58.24 tilldömdes Pirkat en straff, men Hannah Pekkarinen räddade den. Sista spiken i kistan kom vid 59.14 när Sonja Korhonen prickade Blue Fox tomma mål och fastställde slutresultatet till 4-2.

Hannah Pekkarinen räddade 20 av 23 skott och gav verkligen Blue Fox möjligheten att vinna matchen. Andra positiva detaljer var att Neea Isomäki fick debutera i F-liiga och att Elisa Virtanen fick göra sitt första mål. Ett problem är att Blue Fox fortfarande får för lite skott på mål. Denna match syntes det speciellt i den första perioden där Blue Fox inte hade ett enda skott på mål. Totalt hade man 11 skott på mål, vilket är alldeles för lite för att vinna en match.

Sammandrag

Söndagens match var en helt annan historia och tyvärr fick Blue Fox en dålig start på matchen. Hemmalaget O2-Jyväskylä gjorde mål redan efter 18 sekunder. Iina Latvala var målskytt på passning av Katriina Louna. Två minuter senare var det samma radarpar som höll sig framme. Latvala målskytt på Lounas passning.

I period två ökade Johanna Väliaho och Vilma Hakola på med två mål för hemmalaget. Blue Fox fick vänta ända till 43.01 på sitt första mål. Sofia Holm hittade målmaskorna efter en retur på Sofia Lahtis skott.

Sofia Holm gjorde mål mot O2-Jyväskylä.

Tyvärr fortsatte hemmalaget och speciellt Iina Latvala att hitta målet. Blue Fox blev helt utspelade efter att bollen gått som på band mellan hemmaspelarna och ställningen var 5-1. 15 sekunder senare kunde Blue Fox reducera efter en snabb spelvändning där Elisa Virtanen var sist på bollen och Sofia Lahti stod för passningen.

Iina Latvala hann sticka emellan med sitt fjärde och femte mål innan Suvi Luomaranta fastställde slutsiffrorna till 7-3 på Elin Wiks passning.

I den här matchen hade Blue Fox tillräckligt med skott mot motståndarmålet, 23 stycken, men tyvärr var effektiviteten inte tillräckligt hög. Spelet framför eget mål var inte heller vad det borde vara.

Hannah Pekkarinen gav Blue Fox chansen att vinna på lördag.

Andreas Nybys var nöjd med lördagens match.

- Där tyckte jag vi spelade jämnt med Pirkat. Det är klart att vi hade för lite skott på mål, men vi var ändå med i matchen och jag tyckte att vi ställvis hade mera boll. Söndagens match är jag missnöjd med. Där var det som att vi var kvar i bussen när matchen började. Det var först när jag började möblera om i femmorna som vi fick till lite anfallsspel.

Blue Fox har nu ledigt från matcher inkommande helg, men efter det börjar kvalet för att behålla platsen i F-liiga. Blue Fox möter i första omgången Pirkat i en matchserie i bäst av fem matcher. Första matchen spelas lördag 26.2 på bortaplan. Lördag 5.3 spelar man i Stjärnhallen och söndag 6.3 i Birkala. Behövs det flera matcher så spelar man 12.3 i Nykarleby och 13.3 i Birkala. Vi återkommer med matchtider när de har bekräftats.