ÅIF fortfarande för svåra

ÅIF var fortfarande för svåra när Blue Fox damerna mötte dem på lördag. Matchen slutade 4-6 efter perioderna 2-3, 0-0 och 2-3. Bäst i hemmalaget var Sofia Lahti med sitt hattrick.

Sofia Lahti (2) gjorde tre mål i matchen medan Bea Karling (93) stod för 2+1.

Blue Fox fick en bra start och man gjorde matchens första mål efter endast 53 sekunders spel. Keena Koskela pressade till sig bollen bakom motståndarmålet och passade till Sofia Lahti som i slottet kunde dra in bollen i mål.

ÅIF kunde kvittera när drygt fem minuter hade spelats. Sini Saanavuo fick en riktig drömträff från högerkanten och sköt bollen i mål via ribban. Helt otagbart för Hannah Pekkarinen i hemmamålet. När Ria Böös utvisades för farligt spel vid 8.46 fick ÅIF chansen att ta ledningen i matchen och det gjorde man. Kaisa Kantokorpi spelade fram till Pinja Jaakkola som direktsköt 1-2 till gästerna.

Hårda kamper vid ÅIF:s mål.

När Bea Karling fem minuter senare gjorde 1-3 efter en turlig studs kändes det inte bra, men Blue Fox kom igen. 40 sekunder efter Karlings mål reducerade nämligen Sofia Lahti med skott från högerkanten. Ria Böös antecknades för assisten. Ställningen efter första perioden var därmed 2-3.

Den andra perioden var en jämn och mållös historia. Trots att Blue Fox fick chansen att spela i numerärt överläge när Oona Hämäläinen utvisades vid tiden 24.36 fick man inte hål på Jenna Järvinen i ÅIF-målet.

Här ser vi Hannah Pekkarinen rädda ett friläge i matchen.

Drygt 45 minuter hade spelats när Pinja Jaakkola igen förde ÅIF till en tvåmålsledning. Bea Karling stod för framspelningen. Där får nog Blue Fox-försvaret ta på sig en del av ansvaret efter man var alldeles för slappa med markeringen framför eget mål.

Sofia Holm kunde reducera till 3-4 när matchklockan stod på 48.37. Pia Juhala stod för den delikata framspelningen. Drygt två minuter senare presenterade Bea Karling ännu en gång prov på sin målhunger. Blue Fox tappade boll längs med vänsterkanten och Karling utnyttjade det genom att trampa in i mitten och lyfta in bollen i bortre krysset. Igen ett lite minus till hemmaförsvaret som inte agerade tillräckligt resolut i situationen.

Keena Koskela antecknades för två assist i matchen.

Vid 53.16 gav Sofia Lahti hemmalaget igen chansen att komma i kapp när hon själv läste en motståndarpassning, trampade in i anfallszon och gjorde sitt 18:e mål för säsongen. Tyvärr tog det bara en minut för ÅIF att återta sin tvåmålsledning och tyvärr kom målet efter schabbel i hemmaförsvaret. Man tappade bollen till motståndarna och till slut var det lagkapten Taru Martikainen som fick slå in 4-6.

Blue Fox valde att spela med hög press, men tyvärr kom lagets time out alldeles för sent när bara 45 sekunder återstod av matchen. Samtidigt plockade man även ut Hannah Pekkarinen till förmån för en sjätte utspelare, men allt var förgäves. Bea Karling i ÅIF har denna säsong stått för åtta mål och en assist i de tre matcherna mot Blue Fox, totalt har hon poängen 16+5, vilket betyder att hon gjort hälften av sina mål mot Blue Fox.

Kommande helg har Blue Fox spelledigt. Seriespelet avslutar man helgen 12-13.2 på bortaplan mot Pirkat och O2-Jyväskylä.