Match i samarbete med Project Liv

Blue Fox damerna spelar på lördag match mot ÅIF från Sibbo. Matchen görs i samarbete med Project Liv som är en förening som vill skapa mer glädje i vardagen för långtidssjuka barn och deras familjer. Tyvärr kan vi inte ta in publik till matchen och skänka våra publikintäkter, men du kan stöda genom att köpa en stödbiljett i vår webshop.

Blue Fox damerna stöder på lördag Project Liv.
Foto: Ville Vuorinen

Blue Fox och ÅIF har mötts två gånger tidigare denna säsong. Den första matchen som spelades i Stjärnhallen var Blue Fox debut i F-liiga. Den gången var ÅIF bättre med 8-0. När lagen spelade returmöte i Sibbo var det betydligt jämnare, men ÅIF vann igen, denna gång med 4-3. Ska det nu äntligen bli Blue Fox tur att vinna?

Blue Fox är sjua i tabellen med 13 poäng på 18 matcher. ÅIF är på femte plats med 24 poäng på 15 matcher. ÅIF är bara tre poäng från O2-Jyväskylä på fjärde plats, vilket skulle innebära säkrad serieplats. De två första lagen i serien får kvala upp till F-liiga B. Lag tre och fyra har säkrat fortsatt spel i F-liiga B, medan lagen på platserna fem till åtta blir tvungna att försvara sina platser via kval. Det är redan i detta skede klart att Blue Fox kommer få kvala om sin plats.


Hanna Vainio (38) fick debutera i bortamatchen mot Welhot, får vi nu se henne på hemmaplan?
Foto: Jari Turunen

Blue Fox är inne i tyngre period och man har förlorat sina tre senaste matcher. Förlust med 4-5 på hemmaplan mot Helsinki United och två förluster på bortaplan senaste helg. Den första med 7-1 mot SaiPa och den andra med 10-2 mot Welhot.

ÅIF har bara spelat en match efter juluppehållet och den vann man med 4-3 mot Helsinki United. Före jul förlorade man två gånger om mot Pirkat, först med 3-4 på hemmaplan och sen med 6-2 på bortaplan.


Bea Karling har haft en avgörande roll i lagens tidigare möten, ska Blue Fox nu få stopp på henne?
Foto: Glenn Hägg

Bea Karling är bästa poängplockare i ÅIF med 14+3=17 poäng på 15 matcher. Karling har stått för mycket avgörande roller i matcherna mot Blue Fox. I 8-0 vinsten stod hon för fyra mål och på hemmaplan i Sibbo gjorde hon två mål. Tvåa i poängbörsen är Pinja Jaakkola med 11+6=17 poäng på 15 matcher medan Kaisa Kantokorpi är trea med 4+12=16 poäng på 15 matcher.

I Blue Fox har Sofia Lahti trots att hon i de senaste matcherna spelat i försvaret dragit ifrån i den interna poängbörsen. Hon är nu uppe i 15+8=23 poäng på 17 matcher. Sofia Holm är tvåa med 7+11=18 poäng på 17 matcher. Suvi Luomaranta hittas på tredje plats med 7+5=12 poäng på 18 matcher.


Sofia Lahti fortsätter att toppa den interna poängbörsen.
Foto: Esa Takalo

Lördagens match gör Blue Fox alltså i samarbete med Project Liv. Tanken från början av säsongen var naturligtvis att vi hade haft publik på matchen och att vi via biljettintäkter hade samlat in pengar till förmån för Project Liv. Nu är det inte möjligt, men vi erbjuder er i stället möjligheten att köpa en eller flera stödbiljetter. Biljetternas pris är 5 € och summan går oavkortad till Project Liv. Stödbiljetterna köper du i vår webshop.

Matchen som startar kl. 15.00 kan du se på Ruutu eller följa på fliiga.com.

 

Senast uppdaterad fredag, 28 januari 2022 20:55