På östfronten intet nytt

Blue Fox damerna inkasserade två förluster i helgen. På lördag förlorade man med 7-1 mot SaiPa i Villmanstrand och på söndag vara Welhot bättre med 10-2 i Kuopio. Med tre gjorda mål på två matcher är det väldigt svårt att komma hem med poäng.

Hannah Pekkarinen höll laget med i matchen på lördag och blev även prisbelönad.

På lördag höll Hannah Pekkarinen i målet med laget i kampen. Spelet såg helt okej ut efter första perioden. Hemmalaget hade bara lyckats göra två mål och Sofia Lahti kunde reducera till 2-1 på passning av Ria Böös i slutminuten.

Även den andra perioden var bra av Blue Fox, men man lyckades inte utöka målskörden trots att man hade bra chanser. SaiPa lyckades däremot öka på till 3-1 genom Saana Karilahti.

Sofia Lahti gjorde Blue Fox enda mål på lördag.

I början på den tredje perioden gjorde Karilathti sitt tredje mål för dagen, eftersom hon även gjort ett mål i första perioden och därmed kändes det som att luften gick ur matchen. Under de sist tio minuterna av matchen gjorde hemmalaget tre mål och fastställde slutresultatet till 7-1.

Hannah Pekkarinen fick 35 skott på sig och räddade 28 av dessa. Det kan jämföras med motståndarnas målvakt, Miia Maaranen, som hade 15 skott på sig.

Sammandrag

Efter lördagens förlust mot omöjliga serieledarna SaiPa, fanns det hopp om att det skulle gå bättre på söndag, men det gjorde det tyvärr inte. Matchinledning var igen helt okej. Hemmalaget Welhot ledde med 2-0 efter första perioden.

När Suvi Luomaranta reducerade till 2-1 på passning av Alma Hedman tidigt i andra perioden såg det ljust ut, men det hoppet släcktes snabbt när Miia Murtorinne gjorde 3-1 en stund senare. Hemmalaget ökade ännu på till 5-1 under den andra perioden. Målskyttar var Kiia-Maria Kuru och Lotta Lindi.

Suvi Luomaranta gjorde Blue Fox första mål på söndag.

I den tredje perioden gjorde Welhot fem mål innan Mette Weckstén lyckades pricka in Blue Fox andra för dagen vid tiden 57.50. Nu gäller det att samla trupperna för seriespelets sista hemmamatch mot ÅIF på lördag och därefter följer ett kval.