Julpausen är över

Den nästan en månad långa julpausen är nu över för Blue Fox damerna som på lördag möter Helsinki United i Stjärnhallen. Tyvärr spelas matchen utan publik på grund av de rådande omständigheterna, men det går att följa den via Ruutu.

När lagen senast möttes i Nykarleby fick Blue Fox fira.
Foto: Glenn Hägg

Lördagens match är den nästsista hemmamatchen i grundserien. Blue Fox har nämligen två hemmamatcher och fyra bortamatcher kvar att spela i grundserien. Helsinki United har inte spelat seriematch sedan 21.11 på grund av att lagets två matcher i december fick skjutas upp på grund av coronasmitta.

Blue Fox och Helsinki United möts tredje gången denna säsong. I det första mötet i Nykarleby vann Blue Fox med 4-3 efter straffar, medan Helsinki United tog en övertygande seger med 9-2 i returmötet i Helsingfors.

Som bekant är både Blue Fox och Helsinki United nykomlingar i F-liiga B. Helsinki United är andra i serien, medan Blue Fox är andra från slutet. Helsinki United har 29 poäng på 13 matcher, medan Blue Fox har 13 poäng på 15 matcher.


Andreas Nyby utlovar taktiska förändringar till lördag.
Foto: Glenn Hägg

Andreas Nyby utlovar en del taktiska förändringar till lördagens match.

- Vi har gjort stora ändringar i femmorna inför lördag och en del spelare har fått helt nya spelplatser. Det ska bli intressant att se hur det fungerar. Helsinki United är ett duktigt lag, men vi vet att vi kan slå dem, det bevisade vi senast de var på besök till Nykarleby.

Helsinki United har använt sig av hela 29 spelare i seriespelet, men poängen är trots det till största delen fördelade på ett fåtal spelare. Anni Rainio är poängbäst med 11+5=16 poäng på 13 matcher. Jasmin Paloniemi har 8+8=16 poäng på 12 matcher, medan Henriikka Keinänen har 7+9=16 poäng på 11 matcher.


I Blue Fox är Suvi Luomaranta trea i poängbörsen. 
Foto: Glenn Hägg

I Blue Fox är det Sofia Lahti som toppar med 12+8=20 poäng på 14 matcher. Sofia Holm har 7+10=17 poäng på 14 matcher, medan Suvi Luomaranta har samlat 6+5=11 poäng på 15 matcher.

Tyvärr kommer lördagens match att spelas utan publik, men du kan följa den via Ruutu och Tulospalvelu. Klä på dig något blått och sätt på Ruutu-sändningen från kl. 14.50. Kom ihåg att tagga oss om du sätter upp en bild på Instagram-story!

Senast uppdaterad fredag, 14 januari 2022 21:00