Back in business

Blue Fox damerna är tillbaka med dubbla hemmamatcher efter en månads VM-paus. Damerna möter Steelers från Tavastehus på lördag och O2-Jyväskylä på söndag. Efter helgens matcher blir det igen en paus på nästan en månad för Blue Fox.

Vi hoppas få se damerna fira många mål i helgens matcher.
Foto: Glenn Hägg

Lördagens match mellan Blue Fox och Steelers blir en jumbofinal. Blue Fox är på åttonde plats i tabellen, medan Steelers är på sjunde plats. Blue Fox har tio poäng efter 13 spelade matcher och Steelers har elva poäng efter 14 matcher. Söndagens motståndare, O2-Jyväskylä, finns lite högre upp i tabellen på en fjärde plats med 19 inspelade poäng.

Blue Fox och Steelers har redan mötts två gånger denna säsong. Senast lagen möttes i Stjärnhallen gick matchen till straffar och Steelers gick vinnande ur den duellen med 3-2. När lagen möttes i Tavastehus, var Blue Fox det bättre laget spelmässigt, men fick trots det åka hem tomhänta eftersom hemmalaget vann med 6-5.

Blue Fox och O2-Jyväskylä möttes i början på oktober i Jyväskylä och O2 vann den matchen med 4-3 efter förlängning.

Ser vi på lagens formkurvor, så har Blue Fox två förluster och en vinst i de tre senaste matcherna. Förluster blev det med 7-4 mot SaiPa och med 9-2 mot Helsinki United, medan det blev vinst med 7-5 mot Welhot.

Steelers har två vinster och en förlust på de tre senaste matcherna. Vinsterna kom med 7-3 mot Pirkat och med 3-2 mot O2-jyväskylä efter straffar. Förlusten kom med 5-2 mot Helsinki United.

O2-Jyväskylä har en vinst och två förluster på de tre senaste matcher. Vinsten kom med 4-1 mot Steelers, medan man förlorat med 6-3 mot Welhot och med 3-2 efter straffar mot Steelers.


Sofia Holm är på trettonde plats i poängbörsen.
Foto: Glenn Hägg

Kollar vi ännu på den personliga statistiken för alla tre lag så är Iina Latvala från O2 på sjätte plats i poängbörsen med 6+11=17 poäng. Sofia Lahti från Blue Fox är tia med 11+5=16 poäng och Sofia Holm är på trettonde plats med 6+10=16 poäng. Johanna Väliaho från O2 är på femtonde plats med 10+5=15 poäng. Jenni Santaluoto från Steelers är på 24:e plats med 9+2=10 poäng och Mari Seppänen är tjugofemma med 7+2=9 poäng.


Får vi se Noora Lapinkoski tillbaka i Stjärnhallen på söndag?

Det kanske intressantaste namnet i O2 för publiken i Stjärnhallen är däremot Noora Lapinkoski som ännu förra säsongen representerade Blue Fox. Steelers största stjärna hittar vi däremot mellan stolparna, nämligen juniorvärldsmästaren Juulia Kataja, som också kan klassas som seriens bästa målvakt.


Juulia Kataja är seriens bästa målvakt.
Foto: Glenn Hägg

Det är två mycket viktiga matcher för hemmalaget som spelas denna helg. Två vinster betyder att man tar sig uppåt i tabellen, medan två förluster innebär att man fastnar i bottenträsket. Här gäller det att maximera krafterna över två dagar för att ta så många poäng som möjligt. Hemmalaget har revanscher att utkräva mot både Steelers och O2-Jyväskylä.

Kom på plats och visa ditt stöd för hemmalaget. Både lördagens och söndagens matcher börjar kl. 15.00. Välkomna!

OBS! Vi kollar coronapass av alla över 16 år.

Senast uppdaterad fredag, 17 december 2021 22:10