Dålig start fällde damerna

En dålig första period fällde Blue Fox damerna i mötet med suveräna serieledarna SaiPa från Villmanstrand. Blue Fox förlorade den första perioden med 5-0 och trots att man spelade upp sig i period två och tre så kunde SaiPa hålla undan.

Ria Böös till vänster och Vilma Kosonen till höger firar Suvi Luomarantas reducering till 2-5.

Knappt sex minuter hade spelats när gästerna kunde ta ledningen. Det var Kati Kütisaar som trampade in i slottet, fick en perfekt passning av Juuli Hakkarainen och enkelt kunde stöta in bollen förbi Hannah Pekkarinen i hemmamålet. Två minuter senare ökade Veera Lokka på till 2-0 genom att själv trampa in i slottet och sätta bollen i mål. Ytterligare en minut framåt och ställningen var 3-0 till SaiPa. Denna gång gick bollen från höger backplats ända in framför Blue Fox målet Charlotta Seppäläinen hade parkerat sig. Juuli Hakkarainen antecknades för assisten.

Sen hann det gå nästan åtta minuter före gästerna gjorde sitt fjärde mål. SaiPa fick ett frislag längs med vänsterkanten i anfallszon. Veera Lokka var snabb att sätta bollen på plats och passade över till andra kanten där Elina Suutari nöp till direkt. En junioraktig markeringsmiss av hemmalaget. I den första periodens näst sista minut kom sen 5-0 för gästerna. Igen än gång var det markeringen framför eget mål som inte fungerade. Elina Suutari passade från backplats ända fram till supertalangen Miisa Turunen som styrde in bollen. Hannah Pekkarinen hade samtidigt fått nog och ersattes av Mira-Tuulia Soininen.

Mira-Tuulia Soininen fick hoppa in i målet vid underläge 5-0.

Blue Fox inledde matchen med att spela 1-2-2, men till det andra perioden hade man ändrat till 2-1-2 för att bättre täcka bort i mitten och det gav utdelning. Försvaret började fungera bättre vid 27.21 kom reduceringen till 1-5. Sofia Holm spelade fram till Sofiina Sutinen som fick stöta in bollen och göra sitt första mål i F-liiga.

Tre och en halv minut senare kom nästa reducering. Mette Wecksten försökte hitta Suvi Luomaranta med en passning från vänsterkanten till bortre stolpen, men bollen studsade vidare till hörnet. Luomaranta hämta bollen, trampade in i mitten och avlossade ett skott som gick in över axeln på Tanja Röyskö i SaiPa-målet.

Efter det hann Miisa Turunen emellan med ett mål. Hon vann boll i offensiva vänstra hörnet, trampade in i slottet och prickade in 6-2. Med 28 sekunder kvar av perioden gjorde Suvi Luomaranta sitt andra mål för dagen, men det är Ria Böös som ska mest beröm för målet. Böös vann boll i egen zon och avancerade längs med högerkanten, rundade målet och spelade in i mitten till Luomaranta som helt omarkerad fick slå in bollen i mål och ställningen var 3-6. Blue Fox vann alltså andra perioden med 3-1.

Suvi Luomaranta prickar in reduceringen till 3-6 på Ria Böös passning.

Blue Fox fortsatte i den tredje perioden där man avslutade den andra perioden. Knappt sex minuter hade gått av perioden när Pia Juhala med ett skott från höger backplats reducerade till 4-6. Bollen styrdes in via en motståndare och Suvi Luomaranta antecknades för assisten. Med åtta minuter kvar av ordinarie matchtid gjorde Veera Lokka gästernas sjunde mål. Blue Fox hade bollen i anfallszon, men via en dålig passning fick Lokka möjligheten avancera in i anfallszon och hon trampade mitt emellan Blue Fox backarna och sprätte upp bollen i krysset bakom Mira-Tuulia Soininen.

Sofiina Sutinen gjorde sitt första mål i F-liiga.

Blue Fox försökte pressa för att få till flera reduceringsmål, men det lyckades inte denna gång. Lite överraskande var det att hemmalaget inte tog någon timeout och att man inte valde att spela med sex utespelare för att få till stånd en reducering eller kvittering.

Nu tar seriespelet en paus på en månad på grund av innebandy-VM för damer som inleds inkommande helg. Blue Fox följande matcher är hemmamatcherna mot Steelers och O2-Jyväskylä helgen 18-19.12.