Serieledarna på besök

På lördag kommer obesegrade serieledarna SaiPa på besök till Stjärnhallen för att möta Blue Fox damer. SaiPa har med sina 12 raka segrar visat att man är seriens bästa lag, men kommer man att klara av att gå genom hela serien utan att förlora? Andreas Nyby tror inte det.

Hannah Pekkarinen kommer med största sannolikhet testas ordentligt i lördagens match.
Foto: Esa Takalo

SaiPa inte bara toppar serien med 34 poäng på 12 matcher, man är också det lag som gjort flest mål, 79 och släppt in minst, 25. I de tre senaste seriematcherna har SaiPa följaktligen tre vinster. 3-2 efter straffar mot serietvåan Helsinki United och så 6-0 mot Pirkat och 9-3 mot ÅIF. I söndags spelade man cupmatch mot EräViikingit som spelar i F-liiga A och förlorade knappt med 4-3 efter förlängning.

 

 

I SaiPa finns en av finländsk innebandys största talanger Miisa Turunen och det är också hon som toppar poängbörsen i F-liiga B med 22+7=29 poäng på 12 matcher. Då ska man betänka att Turunen är född 2005, precis har fyllt 16 år och är inne på sin tredje säsong i B-ligan. Tvåa i poängbörsen är lagkamraten Juuli Hakkarainen med 8+13=21 poäng på 12 matcher. Trea i den interna börsen är estländska landslagsdamen Kati Kütisaar med 10+4=14 poäng på 12 matcher. Kütisaar är uttagen i det estniska landslaget som ska försvara landets färger i innebandy-VM 27.11-5.12 i Uppsala, Sverige.


Det gäller för Blue Fox att få stopp på Miisa Turunen i SaiPa.
Foto: Ville Vuorinen

Blue Fox har varit stadigt parkerade på sjunde plats i tabellen de senaste veckorna. Laget har samlat 10 poäng på 12 matcher och har målskillnaden 46-69. I de tre senaste matcherna har man en vinst och två förluster. Vinsten kom i den senaste hemmamatchen med 7-5 mot Welhot medan förlusterna kom med 6-5 mot Steelers och med 9-2 mot Helsinki United.

Blue Fox saknade sina två bästa poängplockare i den senaste matchen mot Helsinki United, men på lördag är de igen med i truppen. Sofia Lahti är sjua i poängbörsen med 11+5=16 poäng på 11 matcher och Sofia Holm är på nionde plats med 6+9=15 poäng på 11 matcher. Suvi Luomaranta är tredje bäst i hemmalaget med 4+4=8 poäng på 12 matcher.


Andreas Nyby tror inte SaiPa går obesegrade genom serien. Är Blue Fox första laget att besegra SaiPa?
Foto: Ville Vuorinen

När lagen möttes för ett par månader sen var SaiPa bättre med 10-3. Ska Blue Fox ha en chans att knipa poäng på lördag så kommer det nog krävas att alla lagdelar fungerar på bästa möjliga sätt.

Tränare Andreas Nyby har utlovat en del ändringar i Blue Fox laguppställning, men vi vet inte riktigt vad det innebär. Nyby har en så gott som komplett trupp till sitt förfogande. Det är bara långtidsskadade Elisa Virtanen som ännu saknas.

- Vi kommer att spela med ett hårt jobbande och tätt försvar och sen försöka bjuda på snabba och effektiva kontringar. SaiPa kommer väl nog att ha mera boll kan jag tänka mig.


VM-domarna Timo Järvi och Pertti Kirsilä dömer matchen.
Foto: IFF

Lördagens match som börjar kl. 15.00 döms för övrigt av Pertti Kirsilä från Jakobstad och Timo Järvi från Lappo som är Finlands domarrepresentanter i innebandy-VM. Välkommen till Stjärnhallen för att se en riktig toppmatch!

Senast uppdaterad fredag, 19 november 2021 18:26