Storförlust i Helsingfors

Blue Fox damerna åkte på lördag eftermiddag på en storförlust mot Helsinki United. Matchen slutade 9-2 till hemmalaget efter perioderna 2-1, 5-0 och 2-1.

Pia Juhala stod för Blue Fox båda mål i matchen mot Helsinki United.

Det var ett något vingklippt Blue Fox som på lördag reste till Helsingfors. Borta var lagets två bästa poängplockare Sofia Lahti och Sofia Holm samt Vilma Kangas, Rose-Marie Sandin och långtidsskadade Elisa Virtanen.

Första perioden var jämn även om hemmalaget gjorde de två första målen. Det första gjordes av Moona Koskimäki och det andra i numerärt överläge av Jasmin Paloniemi. Blue Fox bjöd på en godbit i slutsekunderna av perioden. Man fick frislag nära Helsinki United och Pia Juhala fick ett skottläge som hon utnyttjade på bästa sätt. Sofiina Sutinen fick passningspoängen.

Sofia Holm och Sofia Lahti saknades på lördag och det märktes i offensiven.

Blue Fox fick en dålig start på den andra perioden. Drygt två minuter hade passerat och ställningen var 4-1. Målskyttar var Moona Koskimäki och Riina Latvakoski. Resten av perioden fortsatte i moll och värdarna lyckade göra tre mål till innan summern hann ljuda för pausvila. Jenni Juntunen stod för två av målen, medan Hanna-Riitta Tölli gjorde ett. Ställningen efter två perioder var därmed 7-1.

När matchuret hade hunnit fram till 54.06 utvisades Anette Havana i Helsinki United för slag på klubba och Blue Fox fick chansen i numerärt överläge. Efter att Pia Juhala och Suvi Luomaranta bollat med varandra på vänsterkanten fick Juhala skottläge och reducerade till 7-2 med ett otagbart skott. Helsinki United gjorde ännu två mål. Först Milla Koskenniemi och sen Henriikka Keinänen som avslutade målskyttet med en straff.

Det var inte mycket som lyckades för Blue Fox i matchen och motståndarna var denna gång ett nummer för stora. Blue Fox lyckades bara få i väg tio skott mot mål, vilket inte är tillräckligt. Det kan jämföras med motståndarna som hade 22 skott på mål av vilka nio gav resultat.

Blue Fox damerna spelar sin sista match före VM-uppehållet lördag 20.11 kl. 15.00 när serieledarna SaiPa kommer på besök till Stjärnhallen.

Senast uppdaterad söndag, 14 november 2021 22:34