Hufvudstaden kallar

Hufvudstaden kallar på Blue Fox damerna på lördag. Man åker söderöver för att möta Helsinki United. Helsinki United var det första laget som Blue Fox lyckades besegra i F-liiga och nu blir det returmöte.

Senast Blue Fox och Helsinki United möttes så vann Blue Fox efter straffar.
Foto: Glenn Hägg

När lagen möttes för en dryg månad sen var det Blue Fox som gick segrande ur bataljen med 4-3 efter straffar. Stora matchhjältar i det mötet blev Hannah Pekkarinen med sina straffräddningar och Pia Juhala som gjorde två mål i straffläggningen.

Matchen för en månad sen bjöd inte på något finlir av Blue Fox. Man valde att backa hem, trycka ut motståndarna i hörnen och vända spelet snabbt. Det var ett fungerande recept i den matchen, men det blir intressant att se om man väljer att använda samma recept på lördag.

 

 

Helsinki United ligger på andra plats i tabellen med 23 poäng på 11 matcher, medan Blue Fox är på sjunde plats med 10 poäng på 11 matcher. I de tre senaste matcherna har Helsinki United en vinst och två förluster. Man besegrade Welhot med 4-2 för ett par veckor sen, men efter det har man förlorat med 3-2 mot SaiPa och med 4-3 mot O2-Jyväskylä. Blue Fox har likadant saldo från de tre senaste matcherna, en vinst och två förluster. Man förlorade med 4-3 mot ÅIF och med 6-5 mot Steelers, medan vinsten kom med 7-5 mot Welhot.

Anni Rainio är poängbäst i Helsinki United med 10+2=12 poäng på 11 matcher. Tvåa är Jasmin Peltoniemi med 6+6=12 poäng på 10 matcher, medan Riina Latvakoski är tre med 3+9=12 poäng på 11 matcher.

Trots att Sofia Lahti blev poänglös i den senaste matchen för Blue Fox toppar hon den interna poängbörsen med 11+5=16 poäng på 11 matcher. Sofia Holm har med sina tre mål i senaste matchen närmat sig Lahti och är nu på 6+9=15 poäng på 11 matcher. Suvi Luomaranta är trea med 4+3=7 poäng på 11 matcher.


Det stundvis hård kamp framför Blue Fox-målet senast lagen möttes.
Foto: Glenn Hägg

Sofia Holm, Evelina Rudnäs, Rose-Marie Sandin och Elisa Virtanen saknas på lördag.

Andreas Nyby kommenterar matchen mot Helsinki United på följande sätt.

- Vi ska vara aktiva, men kanske inte lika aktiva som mot Welhot. Stänga bort passningsvägar för motståndarna och våga lägga press. Vi har sådana ben att vi ska börja hinna med och orka. Pressen har börjat se bättre och bättre ut på träning.

- Bussen startar kl. 05.15 från Jakobstad så det blir tidig väckning, men flickorna är vana att sova i bussen, så det är inget problem.

Lördagens match börjar kl. 14.00 och kan ses via Ruutu+. För de som befinner sig i huvudstadsregionen kan vi rekommendera ett besök i Stars Arena i Esbo på lördag.

Senast uppdaterad fredag, 12 november 2021 17:39