Innebandyunderhållning i Stjärnhallen

Det var synd att endast 95 personer sökt sig till Stjärnhallen på lördag eftermiddagen. Det bjöds nämligen på riktig innebandyunderhållning i matchen mellan Blue Fox och Welhot. Den målrika matchen slutade 7-5 efter att hemmalaget avgjort i slutperioden.

Sofia Holm gjorde tre mål i matchen mot Welhot.

Det var verkligen en underhållande match som hemmalaget Blue Fox och gästerna Welhot bjöd på. Båda lagen spelade ett aktivt försvarsspel med hög press och spelet böljade från ända till ända.

Blue Fox tog ledningen i matchen när drygt två minuter spelats. Veera Kosonen avancerade på högerkanten, sköt ett skott och på returen höll sig Sofia Holm framme. Efter målet tog gästerna över mer och mer, men det skulle dröja ända till 17.37 före gästerna kunde kvittera. Anna-Reetta Tölli var målskytt på Silva Jääskeläinens passning. Det kom inga flera mål i den första perioden och lagen gick till vila vid ställningen 1-1.

Blue Fox fick en bra start även på den andra perioden som bara hann bli en och en halv minut gammal innan man återtog ledningen. Målet gjordes efter en kontring där Vilma Kangas drev upp bollen på högerkanten och passade över till vänsterkanten där en framrusande Keena Koskela fick rulla in bollen i tomt mål. Målet var Koskelas fjärde mål för säsongen och alla mål har kommit mot Welhot.

Drygt två och en halv minuter senare utökade Blue Fox ledningen. Även denna gång var det en kontring som öppnade upp spelet för hemmalaget. Ria Böös trampade iväg från egen zon och fick en perfekt passning av Susanne Nikko. Böös fortsatte mot mål och sköt ett skott strax över armen på Kia Nevander i motståndarmålet.

Keena Koskela har gjort fem mål under säsongen och alla har kommit mot Welhot.

Knappt tre minuter senare kom det fjärde målet för hemmalaget. Ria Böös vann bollen i egen zon, spelade direkt vidare till Keena Koskela som avancerade mot motståndarmålet. Koskela sköt ett lågt skott som gick in vid bortre stolpen. Här tog Welhot time out och det fick önskad effekt.

Endast 12 sekunder hann nämligen gå före Welhot reducerade. Lotta Lindi var först på en studsande boll framför mål. Sen fick publiken vänta hela sex minuter på följande mål. Matchuret stannade på 33.15 när Ella Jolkkonen reducerade till 4-3. Lotta Lindi lyckades snacka till sig passningspoängen.

I periodens slutskede kom också gästernas kvittering. Efter en blunder av Blue Fox-försvaret fick Sofia Jääskeläinen tag på bollen och bjöd på matchens snyggaste mål. Med hjälp av av en golvzorrofint förde hon upp bollen i bortre krysset. Ställningen 4-4 stod sig perioden ut. Den andra perioden var tudelad. Blue Fox dominerade den första halvan medan Welhot dominerade under den andra halvan.

Ria Böös gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Blue Fox kom precis som i de två första perioderna väl förberedda till period nummer tre. Den här gången behövdes det bara 24 sekunder före bollen var i mål. Blue Fox fick frislag framför Welhots mål. Wilma Kosonen petade bollen till Ria Böös som nöp till direkt och ställningen var 5-4.

Vid tiden 51.18 tilldömdes Blue Fox en straff efter att Marika Lappi i Welhot slagit på Sofia Holms klubba i samband med en målchans. Tyvärr blev det inget mål utan gästernas målvakt räddade Sofia Holms straff.

Istället var det Silja Kuusela som kvitterade matchen vid tiden 54.12 på passning av Kiia Kokko. Blue Fox behövde däremot bara 40 sekunder på sig att återta ledningen. Vilma Kosonen bröt en passning längs med vänsterkanten och spelade upp bollen till Sofiina Sutinen. Sutinen trampade in i anfallszon och spelade snett bakåt till Sofia Holm som satte bollen i mål med ett distinkt avslut.

I det efterföljande bytet kunde Sofia Holm knipa bollen av Kiia Kokko, avancera mot mål och skjuta ett skott som via motståndarklubba gick i mål. Från 57.14 och framåt spelade Welhot med sex utespelare.

Rose-Marie Sandin säsongsdebuterade mot Welhot.

Andreas Nyby var naturligtvis mycket nöjd med lördagens match mot Welhot.

- Vi kunde ha gjort flera mål. Vi hade flera chanser. Vi hade planerat att spela med aktiv press, precis som vi gjorde. Vi skulle våga trycka på deras backar. Därför blev det också lite Hawaiji i första perioden. Vi gjorde nästan allt enligt plan. Jag sa före match att antingen skiter det sig och så ligger vi under med fyra mål eller så lyckas det.

- Vi täckte bra med skott och vann kampen framför eget mål. Sen är jag mycket stolt att när vi går ner på folk så vågar de som spelar säga till att de är trötta. Då kan någon annan ta ett byte i deras ställe. Spelarna har börjat inse att sen när man har vilat ett byte så kan man komma in igen.

- I övrigt tycker jag att det var en solid laginsats av oss.