Gäster från Kuopio

Blue Fox damerna möter på lördag eftermiddag Welhot från Kuopio i hemmahallen. Seriespelet som består av 21 omgångar börjar nu vara halvvägs för Blue Fox som spelat tio matcher. Gästerna har spelat nio matcher.

Vilma Kosonen stor för två passningspoäng i senaste matchen.
Foto: Glenn Hägg

På sina nio matcher har Welhot samlat ihop 12 poäng med målskillnaden 36-31. Det kan jämföras med Blue Fox som har 7 poäng och målskillnaden 37-55. I de tre senaste matcherna har Welhot två förluster och en vinst. Förlusterna kom med SaiPa med 2-1 och mot Helsinki United med 4-2. Vinsten kom i den senaste matchen mot Pirkat med 8-2. Blue Fox har också två förluster och en vinst i de tre senaste matcherna. Vinsten kom för två veckor sen mot Pirkat med 6-4. Förra helgen åkte man på två uddamålsförluster. Mot ÅIF blev det 4-3 och mot Steelers slutade matchen 6-5.

 

 

Lotta Lindi är Welhots bästa poängplockare med 10+2=12 poäng på nio matcher. Hon följs närmast av Kiia Kokko med 6+5=11 poäng på nio matcher. På delad tredje plats hittas Miia Murtorinne och Makreeta Heikkilä som båda har 4+4=8 poäng på nio matcher.

I Blue Fox är det fortsättningsvis Sofiorna som toppar den interna poängbörsen. Lahti är etta med 11+5=16 poäng på tio matcher och Holm är tvåa med 3+9=12 poäng på tio matcher. På tredje plats har Suvi Luomaranta parkerat sig med 4+3=7 poäng på tio matcher.


Sofia Lahti i full fart i hemmamatchen mot Steelers.
Foto: Glenn Hägg

Senast lagen möttes slutade matchen 5-4. Welhot ledde med 5-1, men Blue Fox lyckades göra tre raka mål i slutperioden och var nära att kvittera matchen. Keena Koskela stod för tre mål i och var Blue Fox bästa spelare.

När vi pratade med tränare Andreas Nyby tidigare i veckan tyckte han att Welhot är ett lag som Blue Fox ska spela jämnt med.

- De ska inte vara bättre än oss även om det ser ut som att de ska ha fått igång målskyttet. Vi måste bara fundera och klura på lite taktik avslutar Nyby.

Blue Fox har den här säsongen sex uddamålsförluster. Nu skulle det vara bra läge att vända på den trenden. Kom på plats till Stjärnhallen för att visa ditt stöd för laget i blått! Matchen börjar kl. 15.00.

Senast uppdaterad måndag, 08 november 2021 21:18