Förlust i slutsekunderna

Blue Fox damerna åkte på söndag på sin andra förlust på två dagar när man förlorade mot Steelers med 6-5. Blue Fox hade kvitterat matchen utan målvakt med 1.26 kvar, men tyvärr lyckades Steelers göra vinstmålet 31 sekunder senare. Tränare Andreas Nyby tycker trots det att laget spelar bra för tillfället.

Suvi Luomaranta gjorde en bra match mot Steelers.

- Vi gör två riktigt bra matcher i helgen, men bollen studsar inte vår väg. För motståndarna studsar bollen via något ben och in i mål, men det lyckas inte för oss. Vi får kämpa så otroligt mycket för varje mål, men jag tror att det kommer att vända. Snart kommer studsen att börja gå vår väg.

Hemmalagets Mari Seppänen öppnade målskyttet drygt fyra minuter in i matchen. Suvi Luomaranta kvitterade 8 minuter senare på passning av Ria Böös. Vid 13.29 utvisades Alma Hedman för slag på klubba. Man lyckades freda målet under utvisningen, men i bytet efter man blivit fulltaliga kom sen Steelers ledningsmål. Jenni Santaluoto dribblade sig ensam igenom Blue Fox-försvaret och sprätte upp bollen i måltaket.

Från den andra perioden började Blue Fox spela ett aktivera försvarsspel där man pressade motståndarna. Tyvärr gav det inte önskad utdelning. Roosa Huskonen kunde utöka hemmalagets ledning till 3-1 vid tiden 28.12. Sju minuter senare utvisades Mari Eskola i hemmalaget, men Blue Fox lyckades inte utnyttja det numerära överläget. De kunniga kommentatorerna i Ruutu konstaterade att Blue Fox var i förarsätet under den andra perioden, men man fick inte den utdelning man förtjänade.

Sofiina Sutinen inledde matchen i försvaret men avslutade den som anfallare.

Blue Fox fortsatte i den tredje perioden som man spelat i den andra. Man pressade motståndarna högt och skapade chanser. Samtidigt gick Blue Fox också ner på två femmor och man gjorde även en del ommöbleringar. Reduceringen till 3-2 kom vid tiden 43.16. Blue Fox hade frislag i offensiva högra hörnet. Sofia Lahti passade bollen till Sofiina Sutinen, fick tillbaka den, trampade mot mål och sköt ett skott som gick in vid bortre stolpen. Samtidigt tog Steelers timeout och det hade effekt.

Hemmalaget gjorde nämligen mål 45 sekunder efter timeouten. Sini Heikkinen fick fritt skottläge i slottet och det utnyttjade hon. Följande mål lät vänta på sig i nio och en halv minut. Hemmalaget fick frislag strax efter mittlinjen. Jenni Santaluoto petade bollen till Iida Eloranta som avlossade ett skott rakt upp i främre krysset och ställningen var 5-2.

Som tur hade Blue Fox inte gett upp. 15 sekunder senare fick Juulia Kataja i hemmalaget nämligen plocka bollen ur sitt mål. Pia Juhala trampade upp längs med vänsterkanten, passade in i mitten och där fanns Alma Hedman som slog in bollen i mål. Drygt en minut senare kom reduceringen till 5-4. Ria Böös avlossade ett fantastiskt skott från högerkanten som gick spikrakt upp i bortre krysset. Sofia Holm antecknades för passningspoängen även om den borde ha gått till Vilma Kosonen. Målet var Böös första mål i F-liiga.

Ria Böös gjorde sitt första mål F-liiga.

Vid 57.25 tog Blue Fox timeout. Från 58.11 framåt spelade man med sex utespelare och vid 58.34 kom så det hoppingivande kvitteringsmålet. Pia Juhala styrde in bollen framför mål på Vilma Kosonens skott även om systern Veera har antecknats som framspelare. Ett välförtjänt mål konstaterade kommentatorerna. Tyvärr skulle det inte bli det sista målet under ordinarie matchtid. Målet var ett riktigt studsmål där Mari Heikkinen till slut fick slå in bollen i tomt mål. Blue Fox tog naturligtvis ut Hannah Pekkarinen ur målet ännu en gång, men man lyckades inte kvittera trots att man fick spela med sex utespelare mot fyra efter att Sini Heikkinen utvisats.

Det här var Blue Fox sjätte uddamålsförlust. Man visar hela tiden att man hör hemma på den här nivån, men har som Andreas Nyby sade inte riktigt flytet på sin sida. I matchen mot Steelers ställs man dessutom mot Juulia Kataja som är en av de bättre målvakterna i landet och hon tar skott som en målvakt egentligen inte ska ta.

Nu är det bara att ladda om, för ny match blir det på lördag kl. 15.00 i Stjärnhallen när Welhot från Kuopio kommer på besök.