Knapp förlust för Blue Fox

Blue Fox damerna åkte på en försmädlig 4-3 förlust lördag eftermiddag i Sibbo. Första perioden var jämn och mållös trots att båda lagen fick chansen i numerärt överläge.

Andreas Nyby var nöjd med Ria Böös defensiva spel i dagens match.

Tränare Andreas Nyby tyckte också att det var en jämn match.

- Jag tyckte att vi spelade bra och hade koll på motståndarna. Det är surt att förlora med ett mål, men det är bara att blicka framåt.

I andra perioden öppnades så målkranarna. Hemmalaget inledde med att göra mål i numerärt överläge vid tiden 24.09. Drygt sex minuter senare kvitterade Mette Wecksten på sin forna hemmaarena. Wecksten styrde in Suvi Luomarantas skott.

Mette Wecksten gjorde mål mot sitt forna lagkamrater.

ÅIF:s poängdrottning Bea Karling förde upp laget i ny ledning vid tiden 31.42. Drygt två minuter senare kvitterade Blue Fox. Pia Juhala fick till ett mycket fint skott från backplats samtidigt som Sofia Lahti skymde hemmamålvakten. Sofia Holm antecknades för assisten. Här stod matchen och vägde, men ÅIF avslutade perioden bättre. Först förde Katri Ojala upp hemmalaget i ny ledning och sen gjorde Bea Karling 4-2 i periodens sista minut.

Nyby tycker att Blue Fox söker för svåra avslut för tillfället.

- Tyvärr söker vi för mycket passningar in i slottet. Vi borde ta mera avslut längre ifrån. Två av våra mål idag kom på distansskott och vi borde ta mera sådana avslut. Slänga bollen på mål och ha trafik framför motståndarmålvakten.

Med drygt sex minuter kvar av ordinarie tid kunde Blue Fox reducera. Det var lagets två Sofior som var i farten. Holm spelade sin vana trogen fram till Lahti och ställningen var 4-3. Blue Fox tog timeout vid tiden 55.29 och försökte pressa motståndarna till misstag. Med drygt två minuter kvar av matchen plockade man ut Hannah Pekkarinen ur målet och spelade med sex utspelare, men tyvärr gav det inte någon utdelning utan poängen stannade kvar i Sibbo. Hannah Pekkarinen prisbelönades i Blue Fox, medan Katri Ojala fick pris i ÅIF.

Hannah Pekkarinen gjorde några svettiga räddningar och höll kvar Blue Fox i matchen.

Nyby var nöjd med Pekkarinens insats i målet, men vill också lyfta fram backen Ria Böös.

- Ria spelade väldigt bra defensivt idag.

Hemmalagets publiksiffra på 35 åskådare ger Nyby inte mycket för.

- När matchen började var det tre personer på läktaren. Sen kom det lite mera folk under matchens gång, men det var aldrig mera än 15-20 åskådare.

Blue Fox får chans till revansch redan på söndag kl. 13.00 när man möter Steelers i Tavastehus. Matchen kan ses i Ruutu.