Sipooseen ja Hämeenlinnaan

Blue Foxin naiset matkaavat tulevana viikonloppuna Sipooseen ja Hämeenlinnaan. Lauantaina vastaan asettuu ÅIF Sipoosta ja sunnuntaina on luvassa pikainen revanssi Hämeenlinnan Steelersistä 

Sofia Holm on ottanut ison roolin Blue Foxissa.
Kuva: Glenn Hägg

Lauantaina on siis vastassa ÅIF, jota vastaan Blue Fox naiset pelasivat kauden ensimmäisessä kotiottelussa. Silloin tuloksena oli Blue Foxin 0-8 tappio. Uskomme, että nyt ei ole luvassa yhtä rajuja lukemia.

ÅIF on kahdeksan ottelun jälkeen sarjataulukossa kolmantena 12 pisteellä. Joukkueen maaliero on 32-28. Kolmesta edellisestä sarjaottelusta ÅIF:llä on yksi voitto ja kaksi tappiota. Voitto Steeleristä irtosi maalein 6-3, kun taas joukkueen tappiot tulivat 3-2 Saipaa ja 8-5 Helsinki Unitedia vastaan.

Joukkueen paras pistehai on Bea Karling 12 (9+3) pisteellä. Toisena ÅIF:n sisäisessä pistepörssissä on Pinja Jaakkola 9 (6+3) pisteellä ja kolmantena Kaisa Kantokorpi 8 (2+6) pisteellä. He ovat kaikki pelanneet joukkueen kaikki kahdeksan ottelua.


Bear Karling teki ÅIF:lle 4 maalia joukkueen kohdatessa Blue Foxin edellisen kerran.
Kuva: Glenn Hägg

Sunnuntaina on luvassa revanssi Steelersistä. Joukkueet kohtasivat viime lauantaina Tähtihallilla ja ottelu päättyi rankkareiden jälkeen Steelersin hyväksi pistein 2-1. Sitä ennen Steelers oli hävinnyt kaikki ottelunsa sarjassa. Uudestakaarlepyystä napatut pisteet olivat siten joukkueen ensimmäiset.

Steelers on kuuden ottelun jälkeen sarjassa viimeisenä kahdella pisteellä. Joukkueen maaliero on 8-32.

Steelersin paras pistehai on Titta Ahola, joka on tehnyt kuudessa ottelussa kaksi maalia. Mari Seppäsellä on kuudesta ottelusta 1+1 tehopistettä ja Heli Haapalahdella on viidestä ottelusta saldona kaksi maalia.


Viime lauantain ottelun Steelersin hyväksi ratkaisi Juulia Kataja.
Kuva: Glenn Hägg

Blue Foxilla oli rankka alku sarjassa, mutta joukkue on ottelu ottelulta päässyt parempaan vauhtiin ja iskuun. Blue Fox on seitsemällä pisteellä sarjassa seitsemäntenä ja joukkueen maaliero on 29-45.

Blue Foxilla on kolmesta viimeisimmästä ottelusta saldona yksi voitto ja yksi tappio rankkareiden jälkeen sekä yksi voitto varsinaisella peliajalla. Voitto rankkareilla tuli 4-3, kun vastassa oli Helsinki United. Tappio 2-1 tuli Steelersiä vastaan. Viimeisimmästä ottelusta tuli 6-4 voitto Pirkoista. Blue Fox on nousukunnossa, sillä se on kerännyt seitsemän pistettään neljässä viimeisimmässä ottelussaan.

Blue Foxin pistehai on Sofia Lahti 14 (9+5) pisteellä. Toisena on Sofia Holm 10 (3+7) pisteellä ja kolmannen tilan jakavat Suvi Luomaranta ja Veera Kosonen 5 (3+2) pisteellään. He ovat kaikki pelanneet kahdeksan ottelua.


Suvi Luomaranta teki maalin sekä Steelersiä että Pirkkoja vastaan.
Kuva: Glenn Hägg

Jutellessani viime viikonlopun otteluiden jälkeen Andreas Nybyn kanssa, hän totesi, että pelit olivat hyvin erilaisia.

- Lauantai oli pohjanoteeraus, mutta olemme nyt keskittyneet sunnuntain tulokseen ja peliin. Mutta minun täytyy myöntää olevani yllättynyt siitä, etteivät vastustajat vaikuta olevan kovin hyvässä kunnossa. Koen, että me olemme joukkueena jaksaneet otteluiden lopussa vastustajia paremmin.
Nybyllä on viikonlopun otteluista selkeä visio.

- Lauantaina pitää saada pysäytettyä ÅIF:n ensimmäinen kentällinen. Bea Karling teki neljä maalia ensimmäisesäsä ottelussa meitä vastaan, joten hänet pitää pystyä pysäyttämään. Sunnuntaina meillä pitää olla kova päällä heti alusta asti. Juulia Kataja Steelersin maalissa on erittäin hyvä, mutta muuten joukkue ei ole kovin kummoinen.

Lauantain ottelu ÅIF ja Blue Foxin välillä alkaa klo 15.00 ja sunnuntain ottelu Steelers - Blue Fox jo klo 13.00. Molemmat ottelut näkyvät suorana  Ruutu+ palvelussa ja ovat seurattavissa myös Tulospalvelun kautta.

Senast uppdaterad lördag, 30 oktober 2021 09:10