Till Sibbo och Tavastehus

Blue Fox damerna åker inkommande helg till Sibbo och Tavastehus. På lördag möter man ÅIF i Sibbo och på söndag blir det ett snabbt returmöte mot Steelers i Tavastehus.

Sofia Holm har tagit en stor roll i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

På lördag blir det alltså match mot ÅIF som Blue Fox damerna mötte i säsongens första match på hemmaplan. Den gången blev det förlust med 8-0 för Blue Fox. Vi ska inte tro att det blir lika stygga siffror på lördag.

ÅIF är trea i tabellen med 12 poäng på åtta matcher. ÅIF:s målskillnad är 32-28. I de tre senaste seriematcherna har ÅIF en vinst och två förluster. Vinsten kom med 6-3 mot Steelers, medan man har förlorat med 3-2 mot SaiPa och 8-5 mot Helsinki United.

Lagets bästa poängplockare är Bea Karling med 9+3=12 poäng. Tvåa i den interna poängbörsen är Pinja Jaakkola med 6+3=9 poäng och trea är Kaisa Kantokorpi med 2+6=8 poäng. Alla har deltagit i lagets alla åtta matcher.


Bear Karling gjorde fyra mål för ÅIF i det senaste mötet mot Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

På söndag blir det returmöte mot Steelers. Lagen möttes i lördags i Stjärnhallen och den matchen slutade med 2-1 vinst efter straffar för gästerna Steelers. Före det hade Steelers förlorat alla matcher i serien. De två poängen från Nykarleby var därmed laget första.

Steelers är på sista plats i serien med sina två poäng på sex spelade matcher. Lagets målskillnad är 8-32.

Bästa poängplockare i Steelers är Titta Ahola med två gjorda mål på sex matcher. Mari Seppänen har stått för 1+1 på sex matcher, medan Heli Haapalahti har spelat fram till två mål på fem matcher.


Juulia Kataja var den som avgjorde matchen till Steelers fördel i lördags.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox fick en tuff start på seriespelet, men man har jobbat sig in i rätt tempo och hårdhet match efter match. Blue Fox är på sjunde plats i tabellen med sju poäng och målskillnaden 29-45.

Blue Fox har i de tre senaste matcherna en vinst på straffar, en förlust på straffar och en vinst under ordinarie matchtid. Vinsten på straffar kom med 4-3 mot Helsinki United, medan förlusten kom med 2-1 mot Steelers. I den senaste matchen blev det 6-4 mot Pirkat. Blue Fox har plockat sina sju poäng i de fyra senaste matcherna. Vilket tyder på att man har en stigande formkurva.

Sofia Lahti är poängbäst i Blue Fox med 9+5=14 poäng. Sofia Holm är tvåa med 3+7=10 poäng, medan Suvi Luomaranta och Veera Kosonen delar på tredje plats med 3+2=5 poäng. Alla har spelat åtta matcher.


Suvi Luomaranta gjorde mål mot både Steelers och Pirkat.
Foto: Glenn Hägg

När jag pratade med Andreas Nyby efter förra helgens matcher så konstaterade han att det var väldigt olika matcher.

- Lördagen var ett bottennapp, men nu har vi försökt fokusera på resultatet och spelet i söndagens match. Däremot måste jag medge att jag är förvånad över att motståndarna inte verkar vara så vältränade. Jag upplever att vi som lag haft bättre ork än motståndarna i slutet av matcherna.

När det kommer till helgens matcher har Nyby en klar vision.

- På lördag gäller det att få stopp på ÅIF:s första femma. Bea Karling gjorde fyra mål mot oss i första matchen, så henne gäller det att få stopp på. På söndag måste vi ha högt tempo från start. Steelers har en väldigt bra målvakt i Juulia Kataja, men i övrigt är laget inte märkvärdigt.

Lördagens match mellan ÅIF och Blue Fox börjar kl. 15.00 och söndagens match mellan Steelers och Blue Fox börjar redan kl. 13.00. Båda matcherna sänds via Ruutu, men kan också följas via Tulospalvelu.

Senast uppdaterad lördag, 30 oktober 2021 08:10