Serien vänder

När damerna på lördag möter Steelers från Tavastehus på hemmaplan så är det den första tredjedelen av serien som avslutas. Blue Fox har därmed mött alla motståndare en gång. På söndag inleds den andra omgången när Pirkat från Birkala kommer på besök till Stjärnhallen.

Det var stor glädje i den förra hemmamatchen när första segern säkrades efter straffar.
Foto: Glenn Hägg

I lördagens möte så är det seriesjuan Blue Fox som agerar värd för serieåttan Steelers. Steelers har spelat fem matcher utan att lyckas plocka någon poäng. Målskillnaden är fem gjorda mål och 30 insläppta. Laget verkar alltså ha stora problem med målskyttet. Målskillnaden kan jämföras med Blue Fox som är uppe i 21 gjorda mål och 38 insläppta på sex matcher. Blue Fox är efter vinsten på straffar i förra omgången uppe på tre poäng.

I de tre senaste matcherna har Steelers förluster med 11-1 mot SaiPa, med 2-1 mot Welhot och med 6-3 mot ÅIF.

Blue Fox tre senaste matcher har slutat med en 8-7 förlust mot Pirkat, en 4-3 förlust efter förlängning mot O2-Jyväskylä och senast vinst med 4-3 på straffar mot Helsinki United.

Mari Seppänen är poängbäst i Steelers med 1+1 på fem spelade matcher. Efter sig i den interna poängbörsen har hon fyra spelare med ett mål på var.

I Blue Fox är situationen i poängbörsen en helt annan. Sofia Lahti är poängbäst med 8+4=12 poäng på sex matcher vilket ger henne en tredje plats i poängbörsen för F-liiga B. Sofia Holm har 3+5=8 poäng och Veera Kosonen har samlat 2+2=4 poäng.

Söndagens motståndare Pirkat är fjärde i serien med tio poäng på sex spelade matcher. Laget har gjort 28 mål och släppt in 31 mål. I de tre senaste matcherna har Pirkat två förluster och en vinst. Vinsten kom mot Blue Fox som man besegrade med 8-7 på hemmaplan. Förlusterna kom med 7-3 mot Welhot på bortaplan och med 5-1 mot SaiPa på hemmaplan.

Poängbäst i Pirkat är färska juniorvärldsmästaren Pinja Myllymäki som med 10+3=13 poäng är tvåa i poängbörsen för F-liiga B. Henriikka Järvi och Viivi Tiilikainen har båda samlat 3+3, Järvi har spelat fyra matcher, medan Tiilikainen deltagit i lagets alla sex matcher.


Mette Wecksten gjorde sitt första mål för Blue Fox i matchen mot Helsinki United.
Foto: Glenn Hägg

När jag får tag på Andreas Nyby så berättar han att det bara är Elisa Virtanen som ännu är skadad. Annars är truppen intakt och alla andra spelare är tillgängliga.

- Vi kommer att göra några ändringar. Vi går på tre fulla formationer när det är två matcher på två dagar, men jag är inte rädd för att gå ner på folk om det krävs.

- Steelers är ett kontringslag som svänger spelet snabbt. Lite vår stil egentligen. Pirkat är ett helt annorlunda lag som vill äga bollen och föra spelet.

- Jag tycker att försvarsspelet hela tiden går framåt. Vi har börjat dra på oss arbetshalarna, nu till helgen så drar vi också på oss arbetshandskarna. Sen är det bara arbetsskorna och hjälmen som fattas.

Söndagens match är samtidigt temamatch för F-liigans sociala ansvarsprogram LIIKUTTAVIN. Programmet ska inspirera folk att röra på sig och möjliggöra för både gamla och unga att röra på sig.

Lördagens match mot Steelers börjar kl. 14.00 och söndagens match mot Pirkat börjar kl. 15.00. Välkomna!

Innebandy är #bästpåplats – Salibandy on #parastapaikanpäällä

Senast uppdaterad torsdag, 21 oktober 2021 22:15