Uddamålsförlust mot Pirkat

I lördagens match mot Pirkat åkte Blue Fox damerna på sin andra raka uddamålsförlust, denna gång med 8-7 efter perioderna 5-3, 2-2 och 1-2. Poängbäst i Blue Fox var Sofia Lahti med 4+1 och Sofia Holm med 1+3.

Sofia Holm visade på fint samarbete med Sofia Lahti.

Blue Fox startade lördagens match mot Pirkat mycket bra och skapade mera målchanser än hemmalaget. Tyvärr fick man ingen utdelning. Vid knappt fem minuter så gjorde Blue Fox ett dåligt byte och man tappade helt markeringen på Pinja Myllymäki som blivit kvar framför Hannah Pekkarinen och kunde slå in bollen med ett backhandskott. Fem minuter senare kunde Blue Fox kvittera. Sofia Lahti och Sofia Holm kom i en kontring, Lahti spelade ut till Holm på högerkanten och Holm kunde runda motståndarmålvakten och rulla in bollen i tomt mål.

Från 10.29 framåt hade Blue Fox 3,5 svarta minuter där man släppte in fyra mål. Det första kom efter ett straffslag där Viivi Tiilikainen gjorde mål för hemmalaget. Det andra målet kom efter straffslag av Pinja Myllymäki. De två följande målen gjordes av Kiia Verronen respektive Erika Laine. Blue Fox avslutade perioden starkt och reducerade först till 5-2 genom Suvi Luomaranta på passning av Sofiina Sutinen efter ett frislag. Målet var Luomarantas första i F-liiga. 5-3 kom efter en kontring, där Sofia Holm spelade fram Sofia Lahti till ett bra skottläge och Lahti gjorde inte något misstag.

Sofia Lahti stod för 4+1 i matchen mot Pirkat.

Blue Fox fortsatte den andra perioden där man avslutade den första. Efter två mål av Sofia Lahti var matchen kvitterad. Det första kom utan framspelare och vid det andra antecknades Sofia Holm för passningen. Kvitteringsmålet var samtidigt Sofia Lahtis tredje mål i matchen och hon hade fullbordat sitt hattrick. Tyvärr släppte Blue Fox lite på gasen och hemmalaget tog över. Viivi Tiilikainen återtog ledningen för Pirkat när 32 minuter hade spelats och Erika Laine ökade på ledningen till 7-5 med en minut kvar av perioden.

Sex och en halv minut in i tredje perioden gjorde Pinja Myllymäki sitt tredje mål för dagen och förde upp hemmalaget i en 8-5 ledning, men Blue Fox hade inte gett upp. Först reducerade Veera Kosonen med en snygg styrning på Pia Juhlalas skott till 8-6. 8-7 gjordes av Sofia Lahti på passning av Sofia Holm. Lahtis fjärde mål för dagen och Holms tredje assist.

Trots timeout lyckades inte Blue Fox kvittera matchen.

Blue Fox tog time out vid tiden 56.37. Med ett par minuter kvar av matchen hade Blue Fox en boll i mål, men domarna dömde bort målet. Den domare som var närmast dömde mål, men den domare som var längre bort bedömde att Piia Vilonen i hemmamålet hade benet på bollen och därmed ”kontroll på bollen”. Blue Fox plockade ännu ut Hannah Pekkarinen ur målet till förmån för en sjätte utespelare, men tyvärr räckte det inte denna gång.

– Det är surt för flickorna att de inte fick oavgjort i dag kommenterade tränare Andreas Nyby till Österbottens Tidning efter matchen. Det är så lite som behövs för att vi ska börja ta poäng i den här serien. Vi var med i matchen fastän Pirkat ledde, men misstagen kostar på den här nivån. Det smäller direkt. Därför måste vi minimera misstagen.