Uddamålsförlust i Kuopio

Det blev en uddamålsförlust för Blue Fox damerna på söndag eftermiddag i Kuopio. Hemmalaget Welhot var bättre med siffrorna 5-4 efter perioderna 2-0, 3-1 och 0-3. Bäst för dagen i Blue Fox var Keena Koskela med sina tre mål.

Keena Koskela gjorde tre mål i matchen mot Welhot.

- Vi stänger inte mitten tillräckligt bra sa Andreas Nyby efter matchen. Vi måste förbättra försvaret om vi ska klara att vinna matcher. Det är nog stor nivåskillnad mellan division 1 som vi spelade för tre år sedan och den här serien.

Welhot öppnade målskyttet vid 7.58. Blue Fox gjorde ett dåligt byte samtidigt som man försökte spela upp bollen längs med högerkanten. Ella Jolkkonen bröt passningen och passade till Lotta Lindi som omarkerad i slottet sköt bollen förbi Hannah Pekkarinen i Blue Fox-målet. En stund senare kom 2-0 efter att Kiia Kokko fick trampa in från högerkanten och avlossa sitt skott. Alldeles i slutsekunderna av den första perioden åkte Blue Fox på en utvisning med för många spelare på planen.

Blue Fox fick därmed inleda den andra perioden i numerärt underläge och det behövde Welhot bara 23 sekunder på sig för att utnyttja. Blue Fox reducering kom vid tiden 25.50. Elisa Virtanen bröt en passning längs med vänsterkanten, spelade in i mitten till Keena Koskela som sköt ett lågt skott vid bortre stolpen. Tyvärr blev det Blue Fox enda mål i perioden trots att man också fick chansen att spela i numerärt överläge. Hemmalaget utökade däremot sin ledning med två mål och ledde med 5-1 inför tredje perioden.

På knappt två minuter i den tredje perioden gjorde Blue Fox tre mål. Blue Fox reducering till 5-2 kom vid tiden 45.51 efter en snabb spelvändning där Koskela blev helt fri med Jenna Väisänen i hemmamålet. Koskela sköt igen ett lågt skott vid bortre stolpen. En stund senare var ställningen 5-3 efter ett skott från närhåll av Sofia Lahti. Veera Kosonen fick passningen. Samtidigt tog hemmalaget timeout, men det hade inte önskad effekt. Reduceringen till 5-4 kom nämligen endast 15 sekunder efter föregående mål. Elisa Virtanen sköt ett skott, returen studsade ut till Suvi Luomaranta som passade till Keena Koskela som fick slå in bollen i tomt mål.

Suvi Luomaranta spelade fram till Keena Koskelas tredje mål.

Blue Fox tog timeout vid tiden 56.15, men det dröjde ända till 59.35 före man plockade ut Hannah Pekkarinen ur målet till förmån för en sjätte utespelare och det gav denna gång ingen utdelning.

Andreas Nyby har tidigare aviserat att laget måste skjuta mera och på söndag hade man 25 skott på mål. – Vi kom överens på morgonen att vi skulle ha minst 25 skott och det nådde vi upp till. Det är jag nöjd med.