Säsongens första bortaturné

Inkommande helg åker Blue Fox damerna på sin första bortaturné för säsongen. På lördag möter man SaiPa i Villmanstrand och på söndag Welhot i Kuopio.

Andreas Nyby önskade mera skott av det egna laget efter förra helgen. Han får säkert medhåll av Simone Blom.
Foto: Glenn Hägg

Efter förra lördagens hemmaförlust med 8-0 skulle det vara viktigt för damerna att få en liten revansch. Vi hoppas på både mål och poäng för laget i blått.

Lördagens motståndare SaiPa vann förra säsongen F-liiga B med 47 poäng på 18 matcher. Laget gjorde 128 mål och släppte bara in 44 mål. I playoffkvalet till F-liiga A förlorade man i femte och avgörande match på straffar mot EräViikingit.

Lagets stora stjärna är Miisa Turunen som fyller 16 år i oktober. Trots att hon ännu bara är 15 år har hon redan hunnit göra över 100 poäng i F-liiga B! 45 poäng första säsongen när hon var 13 år, 53 poäng förra säsongen och fyra poäng efter en match denna säsong. Med sina 53 poäng efter 33 mål och 20 assist var Turunen både poängbäst och måldrottning i F-liiga B förra säsongen.

SaiPa har spelat en match den här säsongen och den vann man med 8-2 mot Pirkat.

På söndag är det Welhot i Kuopio som är motståndare. Welhot slutade förra säsongen på en femte plats i serien med 24 inspelade poäng på 18 matcher. Welhot hade 96 gjorda mål och 96 insläppta mål.

Lotta Lindi var lagets bästa poängplockare förra säsongen med 20+10=30 poäng på 18 matcher. Miia Murtorinne var tvåa med 14+15=29 poäng på 18 matcher.

Welhot mötte i säsongsöppningen O2-Jyväskylä på bortaplan och den matchen förlorade man med 8-7.

Blue Fox förlorade säsongsöppningen med 8-0 mot ÅIF och nu skulle det vara bra läge att ta revansch för det. Med Welhot har Blue Fox också en gås oplockad efter ligakvalet 2018-2019 där man förlorade i femte och avgörande match mot just Welhot med 4-2. Det om något borde tända en extra glöd i ögonen på laget i blått. Även om endast sex spelare finns kvar i laget från den matchen.


Det var inga glada miner senast Blue Fox mötte Welhot. Nu är det dags för revansch!
Foto: Glenn Hägg

Tränaren Andreas Nyby påtalade efter hemmaförlusten att laget behöver skjuta mera för att kunna vinna matcher och kollar vi på statistiken så hittar vi fog för det påståendet. Blue Fox sköt i sin första match 12 skott på mål. Det kan jämföras med SaiPa som sköt 30 skott i sin första match och Welhot som sköt 23 skott.

Ska man dessutom ha en chans mot så målhungriga lag som SaiPa och Welhot så måste det vara tätare i försvaret. Nervositeten över den första ligamatchen ska nu vara borta, så det gäller att öppna spjällen.

Båda helgens matcher sänds via ruutu.fi. På lördag börjar matchen kl. 18.00 och på söndag kl. 15.00.

Senast uppdaterad fredag, 24 september 2021 17:06