Liigapelejä Uudessakaarlepyyssä

Lauantaina pelataan Uudessakaarlepyyssä vihdoinkin liigatason salibandyottelu. Tätä on paikkakunnalla odotettu aina siitä asti, kun pari poikaa alkoi pelata salibandyä Kovjoki UF:n kanssa. Nyt odotus palkitaan, kun lauantaina Blue Foxin naistenjoukkuetta vastaan asettuu ÅIF Sipoosta Uudenkaarlepyyn kautta aikojen ensimmäisessä liigaottelussa. 

Tämä joukko puolustaa Blue Foxin värejä F-liigassa.
Kuva: Ville Vuorinen

Kun Blue Foxin miesten joukkue pelasi maan korkeimmalla sarjatasolla ei Uudessakaarlepyyssä ollut hallia ja ottelut jouduttiin pelaamaan Pietarsaaressa tai Vöyrissä. Oli monen mutkan takana saada oma salibandyhalli kaupunkiin.

On ehtinyt kulua 21 kautta siitä, kun Blue Foxin miehet pelasivat silloisessa Salibandyliigassa. Nyt on naisten vuoro näyttää kyntensä uudessa F-liigassa.

Blue Foxin naiset varmistivat keväällä karsinnoissa nousunsa F-liiga B:hen. Lauantaina vihdoinkin sarja käynnistyy ja silloin kentällä vastassa seisoo ÅIF Sipoosta. ÅIF sijoittui viime kaudella F-liiga B:n kolmanneksi. Paperilla näyttäisi, että vieraat ovat jonkin verran heikentyneet menetettyään kaksi parasta pistetaituriaan F-liiga A:n EräViikingeille, mutta sen enempää heistä on vaikea sanoa.


Andreas Nyby on sarjakauden käynnistyessä tyytyväinen joukkueeseen.
Kuva: Ville Vuorinen

Blue Foxin päävalmentaja Andreas Nybykään ei ole sen paremmin perillä lauantain vastustajasta. Sitä vastoin hän on sarjakauden käynnistyessä erittäin tyytyväinen siihen miltä oman joukkueen harjoituksissa on viime aikoina näyttänyt.

- Meillä on joukkueessa tosi hyvä henki päällä. Minusta meillä on ollut hyviä harjoitusotteluita ja tosi hyviä harjoituksia, joten olen tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen. Harjoituksissa on ollut hyvä vauhti ja pelaajilla hyvä tahtotila päällä.
Sarjanoususta huolimatta Blue Foxin naistenjoukkue on kokenut monia muutoksia, mutta Andreas on tyytyväinen siihen, millaiseksi joukkue on muotoutunut.

- Harjoituskauden alussa oli haastavaa, että niin moni viime vuoden pelaajista oli poissa. Vaikka meillä on monia uusia pelaajia, olemme kuitenkin saaneet joukkueen toimimaan uskomattoman hyvin yhdessä. Olen siitä positiivisesti yllättynyt, ja tyytyväinen siitä mitä olemme saavuttaneet.

Mitä mieltä Andreas on siitä, että joukkuetta ollut pakko täydentää uusilla pelaajilla?

- Olin toivonut, että meillä olisi säilynyt kaksi kentällistä viime kaudelta ja olisimme tarvinneet vain ehkä viisi uutta pelaajaa. Toivoin, että olisimme voineet nostaa omia junioreita mukaan harjoitusrinkiin. Valitettavasti se ei ole onnistunut. Meillä ei harmikseni ollut montaa tyttöä Uudestakaarlepyystä mukana try outeissa ja halukkaita harjoittelemaan joukkueen kanssa kesällä. Meidän oli pakko ottaa uusia pelaajia seuran ulkopuolelta, jotta pystyimme täyttämään kaikki aukot. Uskon, että nyt kun pelaamme liigassa meidän pitää olla koko Pohjanmaan joukkue, ja se nyt olemme.
Andreas ei ole kuitenkaan sulkenut ovia naisten joukkueeseen.

- Meihin voi ottaa yhteyttä, jos joku haluaa tulla mukaan ja testata liigan vauhtia. Halukkaat voivat tulla harjoituksiin ja kokeilla millaista liigajoukkueen kanssa harjoitteleminen on. Paikka joukkueessa ensi kaudella edellyttää, että alkaa harjoitella joukkueen kanssa kerran viikossa. Ero juniori- ja liigasalibandyn välillä on niin iso.


Ria Böös palaa takaisin Blue Foxiin.
Kuva: Mårten Andtbacka

Viime hetkillä ennen kauden alkua voimme esitellä vielä myös yhden uuden pelaajan: 19-vuotias Ria Böös siirtyy Blue Foxiin SS Rankoista Ankoista Oulusta, jossa hän on pelannut kaksi viime kautta A-tyttöjen SM-sarjaa. Kokkolasta kotoisin oleva Böös pelasi ennen SSRA edustustaan 3 kautta Blue Foxin B-tytöissä, niistä 2 kautta SM-sarjassa.

Andreas on erittäin iloinen siitä, että Ria Böös liittyy joukkueeseen.

- Ria on ollut aikaisemmin mukana niissä joukkueissa, joita olen valmentanut. Olemme aikaisempien kausien aikana pitäneet yhteyttä ja olen kysynyt missä hän aikoo pelata. Ria on nopeutensa, peliälynsä ja pallonkäsittelytaitojensa ansiosta tärkeä pelaaja. Hän on itsekin iloinen siitä, että on joukkueessa.

Naisten joukkue koostuu tällä hetkellä kahdesta maalivahdista ja 19 kenttäpelaajasta. Uusia pelaajista tälle kaudelle on 13. Rose-Marie Sandin on välivuoden jälkeen takaisin joukkueessa. Suvi Luomaranta voi kuulostaa uudelta nimeltä, mutta kyseessä on vakiokalustoon kuuluva Suvi Hautala, joka on kesällä mennyt naimisiin.

1 Hannah Pekkarinen MV
88 Mira-Tuulia Soininen MV (SPV)
2 Sofia Lahti (SPV)
3 Alma Hedman C
8 Keena Koskela (SC Kokkola)
11 Mette Weckstén (ÅIF)
12 Victoria Blomqvist
13 Elin Wik
14 Rose-Marie Sandin (mellanår)
18 Sofiina Sutinen (SPV)
21 Pia Juhala A
23 Sofia Holm
25 Ria Böös (SSRA)
27 Veera Kosonen (SPV)
30 Suvi Luomaranta A (f. Hautala)
32 Vilma Kangas (SPV)
41 Vilma Kosonen (SPV)
42 Susanne Nikko (SPV)
48 Emma Puskala (SPV)
64 Evelina Rudnäs
70 Elisa Virtanen (FBC Remix/SB Vaasa)
99 Iitu Riippa

Päävalmentaja: Andreas Nyby
Valmentaja: Simone Blom
Valmentaja: Sofia Caldén
Fysiikkavalmentaja: David Backlund
Joukkueenjohtaja: Sofia Hedman
Huolto: Anders Klemets
Mediavastaava: Mårten Andtbacka

Viime kauden joukkueesta ovat poissa Simone Blom (valmentaja), Noora Lapinkoski (O2-Jyväskylä), Noora Isomäki (FBC Loisto), Emma Vähäkangas (FBC Loisto), Lina Nyby (IBK Dalen, Ruotsi), Isabella Helsing (välivuosi), Johanna Strömsholm (välivuosi), Emma Nordström (?), Emelie Penttinen (lopettanut), Jessica Storskrubb (lopettanut), Julia Storskrubb (lopettanut) ja Milla Johansson (lopettanut).

Miksi kannattaa tulla seuraamaan lauantain ottelua?

- Silloin voi nähdä vähän erilaisen Blue Foxin naisten joukkueen. Meillä on nyt huomattavasti nopeampaa peliä. Nopeammat pelaajat, joilta salibandyn pelaaminen käy kuin leikki.

Blue Foxin naisten ja ÅIF kohtaaminen alkaa lauantaina klo 17.00. Liput 10/6 €. Tervetuloa!

Senast uppdaterad lördag, 18 september 2021 12:44